Duhovi Cité Soleila - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Duhovi Cité Soleila

Duhovi Cité Soleila

Ghosts of Cité Soleil (2006.)

Nordisk Film Production A/S, Sak Pasé Films, Inc., Sunset Productions, Inc., Independent Pictures / Restart

85' dokumentarni

Režija:           Asger Leth, Milos Lončarević

Uloge: Winson '2Pac' Jean, Wyclef Jean, James 'Bily' Petit Frère, Éleonore 'Lele' Senlis

Scenario:        Asger Leth

Producent/i:   Mikael Chr. Rieks, Tomas Radoor, Seth Kanegis

Zemlja:          Danska, SAD

Linkovi:

Imdb
Službene stranice

Duhovi Cité Soleila

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
3
0.00

Dva sata udaljen od obale Miami Beacha leži Haiti, skutren pored Dominikanske Republike, zaboravljen od ostatka svijeta. Zemlja je to siromaštva, očaja i nasilja.

Za većinu ljudi koji nikada nisu nogom kročili na Haiti, pakao je jedina riječ koja uistinu može dočarati tamošnji način života. Stvarnost života na današnjem Haitiju odvija se pred našim očima dok intimno upoznajemo dva brata i njihove priče. To su 2Pac i Bily, haićanski vođe bande koji nastoje donijeti ispravne odluke u svijetu u kojem odlučivanje uopće nije moguće. Film daje neograničeni uvid u međusobnu ljubav i mržnju dvojice braće, njihov ljubavni trokut s Lele, francuskom humanitarkom i njihov neugodni pakt s predsjednikom Aristideom koji se očajnički bori za ostanak na vlasti u 2004.


'Duhovi Cite Soleila', trailer

Govoreći jezikom nasilja i znajući da je preživljavanje iz dana u dan vrlo neizvjesno, 2Pac i Bily trude se stvoriti bolji život za sebe i svoje ljude. 'Duhovi Cité Soleila' priča je o mladim naoružanim ljudima iz siromašne četvrti koje drugi iskorištavaju za svoje političke ciljeve. To je svjedočanstvo o očajničkim snovima u getu u kojem je čovjek čovjeku vuk. Priča je to o bratskoj ljubavi i bratskoj mržnji. Cainu i Abelu. Dok hip-hop i rap čine neizostavni dio njihove očajničke nade za opstankom u Cité Soleilu – najopasnijem mjestu na svijetu.