Dexter - 1. sezona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dexter - 1. sezona

Dexter - 1. sezona

Dexter - Season 1 (2006.)

John Goldwyn Productions/Blitz

krimi, drama, triler

Režija:           Marcos Siega, Keith Gordon

Uloge: Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Lauren Vélez, David Zayas, C.S. Lee

Scenario:        Jeff Lindsay, James Manos Jr., Scott Reynolds

Producent/i:   Dennis Bishop, Drew Z. Greenberg, Timothy Schlattmann

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dexter - 1. sezona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Genijalni forenzičar je savršeni stručnjak za serijske ubojice, što i nije tako čudno - i on je jedan od njih!

Dexter Morgan je ostao siroče i kad je imao četiri godine usvojio ga je policajac Harry (James Remar) koji je rano prepoznao njegov ubilački nagon, te njegovu zlu ćud odlučio preusmjeriti u dobre svrhe. Dexter postaje stručnjak za forenziku i radi za policiju Miamija. No, noću je serijski ubojica s razlogom, koji hvata i ubija zločince koji su iznad zakona ili su zbog nekog pravosudnog propusta ostali na slobodi.

On je cjenjeni član policijske zajednice, savršeni džentlmen kojem su zbog njegove osobne tragedije djeca jedina slaba točka. Međutim, njegov nakon za ubijanjem je nezaustavljiv i mora se truditi razviti emocije koje ne osjeća. Pritom mu nije lako zadržati sliku brižljivog i socijalno odgovornog ljudskog bića. On će s jednakom predanošću šarmirati svoje kolege na poslu, pokazati naklonost svojoj stalnoj djevojci Riti Bennet (Julie Benz) i njezinoj djeci koja ga obožavaju, ali i raskomadati žrtvu te je zamotati u plastičnu vreću.

Rita je sve što Dexter traži u ženi - emotivno slomljena i seksualno nezainteresirana. S duševnim ožiljcima iz prošlog braka, Rita se bori za svoje dvoje djece i zajedno s Dexterom pokušava stvoriti osjećaj za normalno u često potpuno iskrivljenoj svakodnevici. Dexter će utjehu naći u svojoj sestri Debri Morgan (Jennifer Carpenter) i u svojem partneru Angelu Baptisti (David Zayas) koji nije krvožedan poput njega, ali cijeni umjetnost ubijanja.