Nemilosrdni gadovi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nemilosrdni gadovi

Nemilosrdni gadovi

Inglourious Basterds (2009.)

The Weinstein Company, A Band Apart/Continental film

153' triler, ratni, crna komedija

Režija:           Quentin Tarantino

Uloge: Brad Pitt, Eli Roth, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Michael Fassbender, Til Schweiger, Daniel Brühl, Diane Kruger, Harvey Keitel, Samuel L. Jackson

Scenario:        Quentin Tarantino

Producent/i:   Lawrence Bender

Zemlja:          SAD, Njemačka, Francuska

Linkovi:

službena stranica
imdb

Nemilosrdni gadovi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.02
102
0.00

kapucino 02.02.2016 Ocjena recenzije : 0.0

Odličan Tarantino

Film je super , gledam tu sve puno negativnih komentara bez razloga i uopće nije predug.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dbrkic82 27.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Velika 0

Očajno loš film kakav može režirati samo Quentin Tarantino.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnyazra 03.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

lošee

Film je sranje,izgleda sve što tarantino snimi treba dizat u nebesa,svaka čast za minuli rad ali ovaj film po meni ne vrjedi pet para,ocjena 1

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Marek Hemmann 03.10.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Razočaranje

Tarantino je pisao scenraij za ovaj film 10 godina? Ako je već radio svoju verziju 2. svj. rata onda je bio totalno bez inspiracije. Pa ja da zapalim joint par puta smislio bi bolji scenarij. Film se zove Nemilosrdni gadovi?! A od gadova jedino Brad Pitt ima nekakvu ulogu, s naglaskom na nekakvu, jer se totalno preserava sa južnjačkim naglaskom i glumi u filmu koji je predug nekih 15-ak minuta. Shosanne kao osvetnica je prelosa, tu shemu je ispucao sa Kill Billom... Pola filma je totalna dosada. Prva dva chaptera su ok, nakon toga bezvezni dialozi koji nemaju veze s ničim, kao npr ono pogađanje slavnih ličnosti. Jedino sta bih pohvalio je glumac Waltz koji glumi brutalno dobro. One face kad je radio i onaj smijeh, pa onaj dialog o stakoru i vjeverici je predobar.. Još sad kad sam čuo da je film trebao prvotno trajati 3 sata, looool. Pa tko bi to normalan izdržao?!
Tarantino je najbolje ilmove snimao kad je imao ograničen budžet, odnosno jako malen. Psi iz Rezervoara su snimljeni praktički u jednom napuštenom, derutnom hangaru i film je epski...Pakleni šund je isto odličan, ostalo je katastrofa. Jackie Brown je solidan... On živi na račun stare slave i to treba otvoreno priznati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 29.04.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Prokletnici

Polazeći od premise:'Bilo jednom u Francuskoj okupiranoj Nemcima...', Quentin Tarantino daje svoj pogled na zbivanja u II sv. ratu, stvarajući alternativu već poznatim istorijskim činjenicama. Priča prati nekoliko ljudskih sudbina obuhvaćenih ratnim vihorom.Pošto je jedina preživela masakr svoje porodice, mlada francuska Jevrejka Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) uspeva da se dokopa Pariza, gde dobija novi identitet kao Emmanuelle Mimieux - vlasnica i operater bioskopa. SS pukovnik Hans Landa (Christoph Waltz), poznat i kao 'Lovac na Jevreje', svoj posao obavlja veoma ozbiljno i temeljno, isturajući svoj šarm u prvi plan iza koga vešto skriva svoju tamnu, svirepu stranu.U cilju odmazde, Ameri šalju na teritoriju okupirane Francuske jedinicu sastavljenu od jevrejskih vojnika, poznatu kao 'Prokletnici', čiji je zadatak likvidacija nacista na raznorazne načine, gde su ogromni noževi, bejzbol palice, maljevi i ostali alati samo sredstva koja opravdaju kranji cilj – uništenje Trećeg Rajha.Na čelu jedinice je poručnik Aldo Raine (Brad Pitt) čovek koji ima u sebi i indijanske krvi, a to znači hrabar ratnik koji je spreman da ispuni najveću misiju savezničkih snaga – da zbriše s lica zemlje lidere Trećeg rajha, uključujući i samog Führera... Napraviti ratni film sa referencama na neke klasike pre svega na spaghetti vesterne, mada tu nisu izostavljeni čak ni niskobudžetni filmovi (nasilje, crni humor) jeste tipično za jednog filmskog stvaraoca kao što je Tarantino.U ratnom okruženju pratimo sukob intelekta, dva pronicljiva čoveka koji kroz svojevrsnu 'šahovsku partiju' vuku dobro osmišljene poteze (obrati pažnju na brojne dijaloge) koji mogu biti smrtonosni za protivničku stranu.Originalno, osvežavajuće, zabavno, a trajanje od 153 minuta se i ne primećuje, jer radnja teče glatko (imamo poglavlja), upoznavajući nas sa galerijom raznih likova u tumačenju renomirane internacionalne glumačke postave (glumac je morao da bude izabran iz one zemlje odakle je određeni lik).Odličan soundtrack je nešto očekivano za ovakav film, a svakako da samo daje poseban kvalitet (i tu su jasne aluzije na neke ranije svima dobro poznate filmove).Odlično nema šta, svakako valja da se odgleda, jer Tarantino nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

theMarioSisko 04.01.2011 Ocjena recenzije : 2.5

Sve što je lijepo, rijetko je!

Nisam ni sumnjao da Tarantino može biti ovoliko lud i hrabar i ovakvo nešto napraviti. Provokativno, inovativno, ali i vraški zabavno! Cristoph Waltza sam zavolio kao da sam već godinama s njim prijatelj i molio sam Boga da osvoji Oscara onu večer jer ga je usitinu zaslužio. Gledao sam i film The Hurt Locker prije dodjele Oscara i smatram da je ipak film zaslužio još pokojeg Oscara. Pitam se samo kakav bi mi bio isti ovaj film da sam Židov. Zamislimo samo što da napravi Tarantino film u kojem Hrvati nemilosrdno kolju Srbe. Zaista, remek-djelo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lincoln_osiris(RDJ) 19.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

JEDAN OD BOLJIH

Inglorious Basterds je jedan od boljih filmova koje sam pogledao. Radnja je dobra, glumačke izvedbe su odlične (pogotovo Christoph Waltz koji je genijalan!), a svi valjda znamo da su Tarantinovi filmovi krvavi! Najjača scena u filmu je kad glume talijane i kad Waltz počne umirati od smijeha.
Svakako pogledajte ovaj film! Uživat ćete!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie.fan 05.06.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Nemilosrdni gadovi

Jedino što mi je ostalo u sjećanju pola godine nakon gledanja ovog filma je Chritoph Walt! Čovjek je genijalan! Onako dobru glumu odavno nisam vidjela, po meni je zasjenio sve ostale glumce. Radnja filma je dobra, vrijedi pogledati iako je dooosta dug.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

frbi 04.05.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Christopha Waltza

Gluma Cristopa Waltza u ovom filmu zasluzuje nagradu za životno dijelo,ostalo u filmu Tarntinovski krvavo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

az 11.04.2010 Ocjena recenzije : 1.0

5

U dvi rići sve stane (valjda me neće cenzurirat: do jaja!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 11.03.2010 Ocjena recenzije : 2.63

Inglourious Basterds

Tarantino više ne radi remek-djela poput 'Pulp Fiction' ili 'Reservoir Dogs', ali svaki njegov novi film je vrijedan pažnje. Nakon lošeg 'Grindhousea', Tarantino u 'Inglourious Basterds' dokazuje koliko je spreman otići u svojoj kreativnoj ludosti što se vidi iz predstavljenog scenarija. Iako mu dijalozi već dugo nisu bili tako dobro napisani i izvedeni, film je pomalo i precjenjen ali ne iz istih razloga na koji neki misle kada to pročitaju. Prvo, Tarantinova igra 2. svjetskim ratom i "mijenjanjem" povijesti je toliko apsurdna da postaje zabavna što je generalno i svrha ovog filma. Tarantino se gubi u prevelikoj količini "homagea" slavnim filmovima poput njegove vječne opsesije vesternima i Sergiu Leoneu, do filmskih klasika 40,50,60-ih, pa sve do modernijih filmova poput 'Scarfacea' i 'Fight Cluba'. Iz nekih uzima iste kadrove, iz nekih poteze likova, iz nekih glazbu pa se čini da polovica njegovog filma i nije neka njegova kreativna sposobnost već širok spektar znanja o slavnim filmovima. I to on naravno radi namjerno kako bi dokazao da se zabavan scenarij itekako može dobro prodati i publici i Akademiji. No kako umanjiti Tarantinov pronalazak genijalnog Waltza koji zasjenjuje poznata glumačka imena ili činjenicu da njegov film izgleda jako dobro s redateljske strane. I na kraju njegova počast starim kinima koja doslovno propadaju pod naletom multipleksa je hvale vrijedna jer u kinu poput "La Gamaar" koje vodi lik Shosanne je Tarantino i počeo gledati filmove te je uspio dokazati i prodati film temeljen na tako apsurdnoj radnji, s mnoštvom 'homagea' klasicima, pritom pljunuti u lice multipleksima u kojima je i zaradio preko 300 mil. dolara. Ništa nije slučajno, čestike na hrabrosti i na prokleto zabavnom filmu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nomad 09.03.2010 Ocjena recenzije : 2.0

Bravo majstore!

Što reći nakon početne slike Eastwodovog "Unforgiven" i glazbenog miksa "Za Elizu" i Morriconeovih dvoboja?Samo to je dovoljno za Oscara.
Ostatak je legenda.Drsko, hrabro, avangardno.Rušenje tabua, dugi dijalozi za sladokusce.Izvrsna fotografija.Zanimljiv doživljaj ww2...jednom rječju originalno.U Tarantinovom stilu.
Jedino što se može "prigovoriti" je činjenica da se Tarantino sve više okreće isključivo svojim štovateljima.Meni odgovara.

Svaka čast.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hitler 08.03.2010 Ocjena recenzije : 1.86

Ne gledati

film je glup al naj bolje da ga pogledate i sami pa da se uvjerite

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Holly-Man 22.02.2010 Ocjena recenzije : 2.0

PAKLENI SHIT

Vidim po recenzijama da svi uzdižete Tarantina ko da je sišao sa nebesa...Nema veze,kažu o ukusima se ne raspravlja,..ili da?!
Od filma nisam dobio ni 1% onog što sam očekivao...A Tarantino sa svojim ODLIČNIM Paklenim šundom i Reservoar Dogs, sada je totalno zastranio , makar moram priznati da film na samom početku i nije toliko loš (za razliku od trash filmova tipa Planet terora).Nemilosrdni gadovi bi se trebali preimenovati u Nemilosrdne dosadne pričače...Neznam zakaj snima više filmove, ja ga zasigurno nakon ovog više ne budem ni gledao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Kritičar 10.02.2010 Ocjena recenzije : 1.0

NEMILOSRDNI Tarantino:))

Tipični Tarantino! Odličan film!! Neznam zašto neki ljudi kritiziraju Tarantina i njegove posvete dugim dijalozima?! Pa dragi moji ako se odlučite gledazi njegov film valjda znate što možete očekivati. Moram spomenuti Christopha Waltza koji je BOLESNO dobro odglumio SS časnika Hans Landu (nadam se da će dobiti oskara:)) Jedina mala zamjerka je što sam očekivo još malo više iživljavanja na njemačkim vojnicima, ali to je Tarantino. Od njega uvijek treba očekivati - neočekivano!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dada-tank 03.02.2010 Ocjena recenzije : 3.33

Little less conversation...

little more action, baby! - kao što bi rekao Elvis... Navodno je film trebao trajati 3 sata, a na završnu dužinu skraćen je par dana prije početka prikazivanja. Mora da je izrezano sve ono što se od Tarantina očekivalo. Film otvara već dovoljno opjevana scena s Waltzovim prekrasnim glumačkim ostvarenjem, no čak i ona završava svojevrsnim antiklimaksom. Od Tarantina se očekivao malko originalniji rasplet. Pravo je razočaranje spoznati da se radi o vrhuncu filma, a zatim sve odlazi nizbrdo. Redatelj se gubi u plošnim likovima, lošoj dramaturgiji, besmislenim, predugim dijalozima u kojima nedostaje uobičajene Tarantinovske genijalne dosjetke. Očito se muči ispuniti vrijeme od odlličnog prvog do zadovoljavajućeg poslijednjeg prizora. Shosannina priča o osveti je banalna i bez prave težine. Dijelovi scenarija koji je Shosannu trebao učiniti pravim Tarantinovskim likom iskorišteni su u Kill Billu, pa kad se Tarantino vratio njenom liku, prepravio ga je učinivši ga "realističnijim" i očito, nezanimljivim. Također, postavlja se pitanje imena filma, obzirom da "Gadove" vidimo u par plošnih crtica, a ne svjedočimo niti jednoj njihovoj "tarantinovskoj" akciji, na što nas želi navući foršpan filma. Ono što je najveća zamjerka "Gadovima", je nedostatak pravog uzbuđenja. Napetost se gubi predugim oklijevanjem, a kada konačno i dođe do razrješenja, Tarantino ne uspjeva iznenaditi. Čini se da je scenario predugo čekao ekranizaciju, te su najbolji dijelovi već našli mjesto u Tarantinovim remekdjelima. Uvijek mi je žao kad je Tarantino precijenjen, jer mu to uopće ne treba. Čekamo neki director's cut.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 21.01.2010 Ocjena recenzije : 2.5

Nisam platio, pa... isto ne opraštam.

Ako ste Amer i nemate pojma o filmu: to je ostvarenje za... gomilu Oscara.
Realno: film nije niti da se potrudite gledati "mukte" pirata. Nije komedija, parodija, satira, niti akcija, drama nije, dobar svakako nije. Hvalospjevi o pojedinim rolama... ma dajte ljudi, bolje glumi švercer na placu.
Koketirati besramno sa velikanima režije, recimo totalno je ukrao zvuk ventilatora (zvuči kao helikopterska elisa) iz Apokalipse danas, pa Morricone i da ne nabrajam dalje,dajući na taj način direktnu poruku da je on taj koji je , ako ne isti , a ono bar pinkicu bolji... Likovi su toliko prozirni, nerazrađeni, radnja, znam da je remake(!), spora, statično, rakurse je vadio iz čarapa dok je za kadriranje koristio čekić i sjekač.
Fotografija je fenomenalna, scena ima smisla no sve drugo...
Prodaja, prodaja, prodaja. To vrišti iz svakog kadra, soundtrack će se prodavati bolje od filma, ali kave veze ima D. Bowie sa svim tim kupusom za ima B.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

goodye 20.01.2010 Ocjena recenzije : 1.5

Sta reci

Stvarno sta reci o ovom filmu? Oscara ce sigurno dobiti, vjerovatno Chirstopher Wltz, koji je ne dobar nego PREDOBAR, tako dobro glumi loseg lika, da vam se gadi gledati ga, a s druge strane orginalan je.
Svi znamo tko je Tarantino i sta se od njega moze ocekivati, tako da ja osobno od filma nisam ocekivao neku suludu akciju snimljenu po stvarnim dogadajima, i ispali je da sam u pravu, pa jbt covjek ubije Hitlera! WTF?
Imam dosta zamjerki, npr, stvarno se previse zadrzao na onoj zidovki, a manje na Aldu i momcima, Pitt je nekakav izoblicen, jest da je skinuo tipicnog juznjaka, ali opet malo mi je izoblicen, malo je scena akcije, predugi dijalozi.
Ali, s druge strane, sama radnja, scene ljutog hitlera, hrpe pobijenih nacista, litara krvi, odrezanih skalpova i komicnih scena (da se razumjemo, mislim na Tarantinov crni humor) i hladnokrvnosti.
Po meni je jos jedan uspjeli Tarantino-movie, njega ili volite ili mrzite, ja ga volim i zato uzivam u filmovima.

Tako da, ako trazite dobar ratni film, sa super radnjom i puno akcije, slobodno zaobidite ovaj film, ovaj film nije to, ovaj film na kraju UBIJE HITLERA!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Hrvatski ratnik 13.01.2010 Ocjena recenzije : 2.6

Ponovno precjenjeni Tarantino

Kada bi neki manje poznati redatelj snimio ovakav film mogu u okladu da da bi ga popljuvala svaka osoba sa zdravim razumom ali kad Tarantino napravi glupost svi će je vinuti u nebesa samo zato što je to Tarantino. Nemilosrdni gadovi je užasno razvućen, dosadan i predug film koji je baziran jedino na dialozima, a akcije skoro i nema.Dialozi su dobri ali se njihov šarm brzo izgubi u prerazvučenosti. Film je prenasilan i preozbiljan da bi ga smatrali laganijim filmom a opet je preblesav(mislim ubojstvo Hitlera, ma daj mi mira) i presmiješan da bi ga smatrli ozbiljnim filmom.Ovo je jedan od najpromašenijih naslova ikada jer se u filmu radi najmanje o gadovima, čak sam se i pitao jeli Aldo glavni lik. O 4. gadova nečemo nikada ništa saznati jer skoro nemaju dialoga(!!), previše filma je posvećeno onoj židovki.Christopher Waltz je jedini dobar u cijelom filmu. Pitt previše preglumljuje onaj naglasak.Film previše oglupljuje gledatelja na kraju(2 čuvara čuvju cijeli treći rajh!!! isl.)Znam da film nema veze s razumom ali što je previše previše je. Ovo je vrijeđanje svih ratnih drama koje sam u životi vidio (Apokalipsa danas, Platoon,S. private Ryan, Das Boot(pomornica),Ničija zemlja) i druge koje pobijaju ovu glupost u svako doba dana. Pogledajte Ničiju zemlju zbog dialoga i radnje, S.P. Ryan zbog akcije,Das Boot zbog napetosti, Platoon zbog antiratne poruke ali nemojte ovo gledat jer ničega od toga ovdje nema. Scenarij je razvijan 10 godina i čudi me da bolje od ovog nije moglo biti smišljeno.

UKOLIKO ŽELITE GLEDATI FILM O 2.SVJ. RATU I HILERU PREPORUČUJEM VAM HITLER: KONAČAN PAD- TAJ FILM NA NJEMAČKOM JEZIKU JE MILIJARDE SVIJETLOSNIH GODINA PO HVALITETI, GLUMI, RADNJI, PRIČI (I OPČENITO PO SVEMU DRUGOME) BOLJI OD OVOG SMEĆA...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Beni114 30.11.2009 Ocjena recenzije : 2.5

ma za 5:)))

Kao sto sam napisao u naslovu ocjenu vec znate..al s razlogom jer je film za 5:))) veliki sam ljubitelj tarantinovih filmova.. makar ih nema mnogo al za svaki film sigurno da 150 % od sebe.. inace nebi ispali takvi kakvi jesu.. barem u očima tarantinovih fanova.. jer ipak tko ne prihvaca njegov nacin videnja filma, same ideje, nacin snimanja, karakterizaciju likova, reziju, ma cijeli film... mozda mu se neče ni svidjeti.. Jer nejgova dijela su posebna i izdvojena od svih ostalih.. Večinom je radnja 2 koraka iza 3 naprijed ili obrnuto makar ovaj je vise kronološki slijedom događaja..
Al da se vratimo na ovaj film.. dijalozi izmedu likova zanimljivi, zabavni s puno saljivih fora i dosta emocija glumaca koji su se stvarno potrudili i odlicno odglumili.. radnja specificna za tarantina.. kraj bizaran.. glazba super.. povijesno netocan al koga briga to je tarantinova vizija i njegovo videnje WW2.. pa kad pogledate film cak bi se mogli zapitati sto bi bilo da bi bilo :))) al ok.. PREPORUKA POD OBAVEZNO GRADIVO ZA SVAKOG LJUBITELJA TARANTINOVIH VELEMAJSTORIJA...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...