Siroče - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Siroče

Siroče

Orphan (2009.)

Warner Bros. Pictures/Continental Film

123' horor, triler, misterija

Režija:           Jaume Collet-Serra

Uloge: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, CCH Pounder

Scenario:        David Leslie Johnson

Producent/i:   Leonardo DiCaprio, Susan Downey, Jennifer Davisson Killoran, Joel Silver

Zemlja:          SAD, Kanada, Njemačka, Francuska

Linkovi: Službene stranice

Siroče

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.94
49
0.00

Kate i John pokušavaju spasiti brak usvajanjem djevojčice Esther, no uskoro će morati spašavati - vlastite živote.

Tragični gubitak njihovog nerođenog djeteta uništio je brak Kate (Vera Farmiga) i Johna (Peter Sarsgaard ), a Kateino krhko psihičko stanje narušavaju noćne more i demoni iz njezine prošlosti. U pokušaju da održe barem privid normalnog života, par odlučuje usvojiti dijete.

Johna i Kate u lokalnom sirotištu na vrlo čudan način privuče djevojčica po imenu Esther (Isabelle Fuhrman). No, Esther nije onakva kakvom se čini, a nakon što se zabrine za sigurnost svoje obitelji, Kate pokušava potaknuti Johna i ostale da sagledaju Esther u drukčijem svjetlu. Međutim, na njezina upozorenja obrate pažnju tek kada je možda prekasno... za sve!


'Siroče', trailer.

Film u produkciji Leonarda DiCaprija dobio je podjeljene kritike, mnogima se sviđaju prva čina filma, ali mu zamjeraju treći čin s iznenađujućim, ali zato smiješnim krajem. Hollywood Reporter zamjera redatelju da je 'pred nosom imao zanimljivu priču o raspadu obitelji', ali je sve to zanemario da bi napravio glupi horor koji želi 'šokirati' i 'pokazati krv'.

I u ReelViews ističu da nije riječ o dobrom filmu, te naglašavaju da se 'krivo reklamira kao horor', iako je riječ o 'standardnom trileru o zlu među nama'. Roger Ebert ipak hvali film kao 'besramno učinkovit horor s klasičnom triler pričom o heroini koja jedina zna istinu i inzistira na njoj, iako su svi ostali uvjereni da je ona luda'. Ebert savjetuje onima koji žele 'dobar horor o djetetu iz pakla' da pogledaju ovaj film, ali upozorava roditelje: 'Ne vodite djecu na 'Siroče'!

s.p.