Fame: San o slavi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fame: San o slavi

Fame: San o slavi

Fame (2009.)

United Artists

107' drama, glazbeni, romansa

Režija:           Kevin Tancharoen

Uloge: Kelsey Grammer, Naturi Naughton, Collins Pennie, Kay Panabaker, Megan Mullally

Scenario:        Allison Burnett

Producent/i:   Richard S. Wright, Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Mark Canton

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Službene stranice
Imdb

Fame: San o slavi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
4
0.00

Njujorška plesna škola odgaja mlade talente koji pokušavaju naći svoj put do slave.

Inspiriran velikim istoimenim hitom iz 1980., film prati iznimnu grupu plesača, pjevača i glumaca tijekom četiri godine njihovog školovanja u njujorškoj Srednjoj školi izvedbenih umjetnosti. Iako se od djetinjstva pripremaju da budu najbolji u svojoj generaciji, natjecateljska atmosfera koja ovdje vlada stavit će na kušnju njihovu želju. Zahtjevne probe dodatno opterećuju domaće zadaće, testovi i školske obaveze te snovi o tome da postanu zvijezde. U borbi za ostvarenjem svog sna, otkrit će tko je među njima doista nadaren i posjeduje disciplinu koja je potrebna za uspjeh.


'Fame: San o slavi', trailer.

Evo i filma za ljubitelje plesa, kojeg su neki kritičari proglasili 'ljubavnim pismom kreativnosti u svakoj mogućoj formi'. Kao dobra strana filma ističe se dokumentaristički stil filma i žali se što ga nema još više u filmu. Ipak, većina kritičara se ne sviđa to što je ovaj remake mjuzikla Alana Parkera iz 1980. napravljen kao 'isprana verzija' u kojoj škole 'nemaju ni droge ni nasilnika', a plesni kolegij 'nema čak ni gay učenika'.

James Berardinelli ocjenjuje film 'jeftinom produkcijom s nerazrađenim karakterima' koja više sliči pilot-epizodi TV serije nego samostalnom filmu. I Roger Ebert je zgrožen ovim 'novoholivudskim filmom u kojem se sve zaglupljuje za hipotetsko teen tržište' i pita se 'zašto ljudi rimejkaju original ako nemaju pojma zašto je bio tako poseban?'. Kudi se i izbor starijih glumaca u mladenačkim ulogama, ali svi ističu vrijedne plesače kao najbolji dio filma.

s.p.