Ljubav se događa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljubav se događa

Ljubav se događa

Love Happens (2009.)

Universal Pictures/Discovery Film

109' drama, romansa

Režija:           Brandon Camp

Uloge: Aaron Eckhart, Jennifer Aniston, Martin Sheen, Dan Fogler, Judy Greer, Joe Anderson, John Carroll Lynch, Frances Conroy

Scenario:        Brandon Camp i Mike Thompson

Producent/i:   Mike Thompson, Mary Parent, Scott Stuber

Zemlja:          SAD, Kanada

Linkovi:

službena stranica
imdb

Ljubav se događa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.73
11
0.00

Romantična drama o udovcu piscu koji se zaljubljuje u cvjećaricu razočaranu u muški rod.

Burke Preston (Aaron Eckhart) izgleda da ima sve odgovore. No, samo ako pitate milijune njegovih obožavatelja koji pomamljeno čitaju njegove knjige i polaze seminare o prevladavanju straha i optimizmu. U stvarnosti, on nije tako siguran u savjete koje daje drugima jer ga je smrt supruge duboko potresla. No, kada upozna ljupku cvjećaricu Eloise (Jennifer Aniston), po prvi put ostaje bez teksta... Pitanje je hoće li si Burke dopustiti novo zaljubljivanje i tako možda čak ugroziti karijeru? A Eloise? Je li nakon serije razočarenja konačno našla pravoga?


'Ljubav se događa', trailer.

'Ljubav se događa' je prvijenac redatelja Brandona Campa koji je filmsku temu zamislio nakon što je sam prošao kroz razdoblje tugovanja nakon što mu je umrla majka: 'Bio je to  težak period za mene. Prvo nijekanje i opća tupost. Zatim poplava osjećaja. Proces tugovanja nešto je izuzetno kompleksno. Otuda sam krenuo kada sam smišljao radnju ovog filma. Ubacio sam i putovanje. Odrednicu koja čovjeka čini ranjivim, ali i otvorenim za nova iskustva'.

Kritičari nisu previše voljeli film, čak je i jedan gledatelj na Internetu ostavio poruku u kojoj predlaže da se 'Ljubav se događa' preimenuje u 'Ništa se ne događa'. Jedna kritičarka je istakla da se mnogi pitaju zašto Jennifer Aniston 'nastavlja birati projekte o single ženama koje su nesretne u ljubavi', no njoj je veći misterij 'zašto Aniston bira tako nenadahnute filmove'.

Zaključeno je i da 'film počinje obećavajuće, ali dokazuje da nije ništa više od sapunske opere'. Washington Post je objavio pozitivnu kritiku u kojoj film ocjenjuje 'promišljenijim nego što marketing implicira' i 'boljim nego što očajan naslov obećava', te ga proglašava 'rijetkim romantičnim filmom u kojem su osjećaji važniji od ljubavi na prvi pogled'.

s.p.