Polarna noć - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Polarna noć

Polarna noć

Whiteout (2009.)

Warner Bros. Pictures/Continental Film

101' akcija, krimi, triler

Režija:           Dominic Sena

Uloge: Kate Beckinsale, Alex O Loughlin, Gabriel Macht, Columbus Short, Tom Skerritt

Scenario:        Jon Hoeber, Erich Hoeber, Chad Hayes, Carey Hayes

Producent/i:   Susan Downey, David Gambino, Joel Silver

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Polarna noć

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.32
19
0.00

Kate Beckinsale istražuje ubojstvo tamo gdje nema žive duše - na Antarktici! Film koji se reklamira kao 'najhladniji triler ikad snimljen'.

Za okružnu policajku Carrie Stetko sprema se opasni izazov. Prvo ubojstvo na Antarktici! Budući je jedini predstavnik zakona na ovom nemilosrdnom mjestu, Carrie mora istražiti mrtvo tijelo pronađeno na ledu. To, samo po sebi šokantno otkriće, dovest će je do bizarne tajne koja odavno počiva pod beskrajnim ledom... tajne za koje netko vjeruje da za nju vrijedi ubiti. Dok Carrie pokušava pronaći ubojicu prije nego što on nađe nju, zima se opasno približava. U smrtonosnoj vijavici Antarktike ugledat će ga tek kad bude tik do nje...


'Polarna noć', trailer.

Film je režirao Dominic Sena ('Operacija Swordfish') prema scenariju Jona Hoebera, Ericha Hoebera, Chada Hayesa i Careya W. Hayesa, koji se temelji na popularnom stripu Grega Rucke i Stevea Liebera. Publika nije voljela ovaj triler koji je dobio 5.5 na IMDB-u, a kritika mu je dala još nižih 28 na Metacriticu. Jedan kritičar je istakao da je 'Kate Beckinsale uvjerljiva kao savezni šerif jednako kao Joan Crawford u ulozi drage majke', a drugi je primijetio da, 'iako je okruženje očaravajuće, malo što u ovom filmu osvaja pažnju'. Ipak, film se očito može preporučiti ljubiteljima trilera na egzotičnim lokacijama.

s.p.