Lovina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lovina

Lovina

The Hunted (2003.)

Paramount Pictures

94' akcija, drama, triler

Režija:           William Friedkin

Uloge: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen, Jenna Boyd, Leslie Stefanson

Scenario:        David Griffiths, Peter Griffiths, Art Monterastelli

Producent/i:   Art Monterastelli, James Jacks, Ricardo Mestres

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Lovina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.21
24
0.00

Humanost, odgovornost i krivnja pojedinca i društva teme su koje nas 'love' gledajući ovaj brutalni akcijski triler s Tommy Lee Jonesom i Beniciom Del Torom u glavnim ulogama.

U šumama Silver Fallsa profesionalni ubojica Aaron Hallam brutalno ubija četvero lovaca na jelene. FBI se za pomoć obraća L.T. Bonhamu – jedinom čovjeku koji bi ga mogao zaustaviti. Bonham je cijeli život proveo trenirajući Specijalce da postanu vješti ubojice. Sada, napokon u mirovini, želi zaboraviti taj dio života te odbija posao. No kad saznaje da su nedavna umorstva djela čovjeka kojeg je sam podučavao, osjeća se pozvanim zaustaviti ga.

Sam odlazi u šumu, naoružan samo sjećanjima na svog najboljeg studenta i krivnjom što nije odgovorio na njegova pisma, vapaje čovjeka koji je ludio. Bijesan na svog bivšeg mentora koji je ignorirao njegove pozive upomoć, Aaron je svjestan da su zajedno vezani tragičnom, neraskidivom vezom. Završni je okršaj sve bliže, a nijedan ne može sa sigurnošću reći koji je lovac, a koji lovina.

Što možemo očekivat od ovog filma? U prvom redu tu su dva Oscarima nagrađena glavna glumca, Tommy Lee Jones koji se već specijalizirao za uloge agenata-lovaca na bjegunce ('The Fugitive', 'U.S. Marshals') i Benicio Del Toro. Hvaljene su i 'životne' scene borbe, očajničke i iscrpljujuće, kvalitetno režirane. Pravo osvježenje nakon koreografiranih artističkih eskapada na koje smo zadnjih godina navikli.

Oni kojima se svidio 'Rambo', sviđat će se i ovaj film, klasična priča o potjeri, brutalna moralka o tome što društvo može očekivati od onih koje trenira da postanu ubojice. Nažalost, radnja filma je izazito predvidiva, a neinspirativnost ne mogu spasiti ni izvrsne glume gore spomenutih glumaca.