Pandorum - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pandorum

Pandorum

Pandorum (2009.)

Constantin Film Produktion/Blitz

108' horor, ZF, misterija

Režija:           Christian Alvart

Uloge: Dennis Quaid, Ben Foster, Cam Gigandet, Antje Traue, Cung Le

Scenario:        Travis Milloy

Producent/i:   Jeremy Bolt, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz, Paul W.S. Anderson

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi: Imdb
službene stranice

Pandorum

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.88
26
0.00

SF horor o dva člana posade svemirskog broda koji na vlastiti užas shvaćaju da nisu sami, a netko na brodu ih počinje progoniti.

Dva astronauta bude se u komori za spavanje i naizgled napuštenom svemirskom brodu. U mrklome mraku potpuno su dezorijentirani, a jedini zvuk koji se čuje je tutnjava i škripa iz utrobe broda. Ničega se ne sjećaju: Tko su oni? Koja je njihova misija?

Bower (Ben Foster), kojega putem radio prijenosnika navodi poručnik Payton (Dennis Quaid), odlazi duboko u brod i počinje otkrivati zastrašujuću stvarnost: nešto na brodu ih progoni. Nešto se svojski trudi da oni ne prežive. Otkriva još dva astronauta – Manha (Cung Le) i Nadiu (Antje Traue) koji proživljavaju istu noćnu moru. Zajedno se bore da prežive i pobjegnu silama koje ih pokušavaju uništiti. Šokantne, smrtonosne tajne svemirskoga broda polako se počinju otkrivati... a astronauti shvaćaju da je njihovo preživljavanje važnije nego što su to mogli zamisliti.


'Pandorum', trailer

Ovo je još jedan od horora koji se nije svidio kritici, filmu se zamjeraju neuvjerljivi specijalni efekti i tvrdi da bi mogao eventualno proći kao 'B-filmić Rogera Cormana'. Glenn Whipp (Los Angeles Times) tako zaključuje da 'predugo držanje publike u mraku (doslovce i u prenesenom značenju) nema nekog smisla - osim kao iskušavanje strpljenja publike...'

s.p.