Astro Boy - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Astro Boy

Astro Boy

Astro Boy (2009.)

Imagi Animation Studios/Blitz

94' animirani, ZF, dječji

Režija:           David Bowers

Scenario:        Timothy Harris, David Bowers

Producent/i:   Maryann Garger

Zemlja:          SAD, Hong Kong, Japan

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Astro Boy

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
6
0.00

Pustolovine malenog robota koji isprobava što to znači biti čovjek i spašava sve koji su u opasnosti.

Maleni robot s nevjerojatnim moćima, jakom snagom i čistog duha pokušat će otkriti svoj puni potencijal i iskusiti kako je to biti čovjek na svom putovanju oko svijeta u ovoj prekrasnoj animiranoj priči za sve generacije. Astro Boy je mladi robot iz futurističkog grada Metro Cityja. Stvorio ga je briljantni znanstvenik Tenma koji mu je ugradio plavu energiju koja mu daje mogućnost rengendskog vida, svjetlosne brzine i letenja.

On će se uskoro uputiti na epsko putovanje koje će ga odvesti do bliskog susreta s vojskom robota iz podzemlja i najčudnijih stvorenja koje hodaju Zemljom, a iskusit će i prave ljudske osjećaje i emocije. Međutim, uskoro će njegovo putovanje biti prekinuto, i to nakon što sazna da njegovoj obitelji i prijateljima u Metro Cityju prijeti opasnost, pa će se vratiti i pokušati otkriti što uistinu znači biti pravi junak…

'Astro Boy', trailer

Mali robot se prvi put pojavio 1951. godine kao lik u legendarnoj mangi Osamua Tezuke i odmah je postao legenda, a 1963. godine pojavio se u crno-bijeloj televizijskoj seriji produciranoj u Japanu. Sa svojim velikim, izražajnim očima Astro Boy je postao standardom za novi oblik animacije koji je diljem svijeta postao poznat pod nazivom anime. Izvorna serija je također okupila veliki broj odanih obožavatelja kada je te iste godine debitirala u Sjedinjenim Državama. Astro Boy je nastavio nadahnjivati obožavatelje u televizijskoj seriji iz 1980. godine, a zatim i u seriji koja je debitirala 2003. godine.

Ova filmska verzija se svidjela kritičarima koji su primijetili da je film odlično dizajniran, pun akcije i raznih referenci na klasične filmove. Jedna od zamjerki redatelju je čak i ta da se previše bavi odraslima jer je u film ubacio teme alijenacije i klasnih sukoba, no i dječja publika će sigurno uživati u vrtoglavim pustolovinama malog robota.