Kutija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kutija

Kutija

The Box (2009.)

Darko Entertainment, Warner Bros/Discovery Film

115' ZF, triler, misterija

Režija:           Richard Kelly

Uloge: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, James Rebhorn, Holmes Osborne

Scenario:        Richard Kelly

Producent/i:   Terry Dougas, Sue Baden-Powell, Ted Field

Zemlja:          SAD

Linkovi: službene stranice
Imdb

Kutija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.93
27
0.00

Edita :) 24.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

A šta ja mislim??

Flm je sjajn,govori o pohepi ljudi.Treba biti dosta bistar da skužiš sve te isprepletane radnje. Mislim da je film dobra lekcija o pohlepi i da bi ovaj film trebao biti prikazivan i u školama. :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

simsudin 18.07.2010 Ocjena recenzije : 1.0

Kutija smeća

jednom riječju: katastrofa! toliko nerazjašnjenih stvari...nemojte gledat, rađe si pogledajte terminatora po stoti put

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zver.hr 09.01.2010 Ocjena recenzije : 2.5

gdje su dobri filmovi

Dakle, skoro dva sata koliko traje ovaj film, pokušavao sam shvatiti poruku koju nam redatelj šalje ovim filmom. Na žalost, jedina poruka koja je doprijela do mene, bila je - hvala Vam što ste potrošili novac pogledali ovaj film. Tema je odlična, kako se radnja počela odvijati imao sam dojam da je opet došlo vrijeme onih dobrih trilera iz devedesetih. Žao mi je, jer sam za to vrijeme provedeno mučeći se gledajući ovu trakavicu, mogao potrošiti na neki bolji film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 09.01.2010 Ocjena recenzije : 1.0

The Box

Richard Kelly. Možete vi o tom čovjeku imati kakvo god mišljenje želite ali jedno je očito : On je sasvim drugačiji u poimanju filma od većine danas živućih redatelja. Donnie Darko je vjerojatno zadužio filmsku industriju do te mjere da će se teško u skorijoj budućnosti naći orginalniji i smjeliji film koji svoju slavu stekao tek kada je izišao na DVD - u. Tome je naravno kriva potpuno kriva reklama koja je uspjela pokopati film u kino dvoranama. The Box je, s druge strane, imao dobru promidžbu,a kako je Kelly sada već etablirani redatelj ( iako je prilično zasrao s Southland Talesom ) , od njega se, shodno tome, očekuju i rezultati. Rezultati su, nažalost, prosječni no pred nama je film koji se nikako ne bi trebao propustiti. Izvrsna je ideja relizirana bez imalo pretencioznosti i dodvoravanja širokoj publici, a miks žanrova je pun pogodak jer nakon prvotnog iznenađenja i uhodavanja u radnju imate dojam kako se radi u trileru. Sf nastavak je logičan slijed jer teško da bi se pronašao odgovarajući i dovoljno intrigantan završetak da bi se u tom tonu i nastavilo ( mislim, naravno u kontekstu trilera ). Glavni su protagonisti suočeni s cijelim nizom moralnih dvojbi i njihovim posljedicama, te iako je odnos između likova mogao biti i bolje razrađen to i nije neka zamjerka s obzirom da se radnja bazira na njihovim zasebnim profilima te njihovom interakcijom s prijetećom misterijom. Cameron Diaz je definitivno iznenadila svojom izvedbom, a Langella je standardno dobar i pomalo morbidan. Efekti su zanemarivi jer su potpuno u drugom planu, a kad se se klupko stade odmotavati te priča počne dobivati jasne obrise, bit će vam kristalno jasno kako za dobar film nisu ni potrebni. Kelly ponovno na dobrom putu i nadam se da neće pokleknuti pod pritiskom komercijalizacije jer ono što trnutno radi svakako je pravo osvježenje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marin 100 04.01.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Kutija

Prvo da kažem da film uopće nije loš ali od njega ne dobijete ono što očekujete.Kada pročitate radnju očekujete nekakav psihološki triler, ali ovdje je u sve to umiješano i dosta SF elemenata.Ali već sam rekao film uopće nije loš, ima odličnu priču, ideja je fantastična ali po meni ostavlja dosta otvorenih pitanja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 30.12.2009 Ocjena recenzije : 3.0

The Box

eh da ovo je jedan od onih filmova koje ja nazivam čudnim i upravo ti čudni filmovi kod mene dobivaju veliki plus(kao npr funny games)a tako je i bilo s ovim filmom i to na početku..moram priznat da je zamisao fantastična i originalna ali sve što film odmiče kraju moja se očekivanja smanjuju...ja uopće u taj film ne bih uvrstio elemente SF-a jer ga opčenito ne volim i svi sf filmovi su mi na isti kalup..ja bi ovdje uvrstio samo elemente trilera..to njihovo premišljanje oko otvaranja kutije je pomalo i šokantno na neki način i tokom tog premišljanja vjerujem da će se svi gledatelji osječat napeto i da im neče bit svejedno..u početku nije bilo ništa strašno kad su otvorili kutija(čak su prestali bit u dugovima)ali tad film ide prem adolje jer se pojavljuju neke nadnaravne scene kao npr.ona u knjižnici i onak oke shvatili smo da steward ima svoje pomagače ali to meni nema bša nekog smisla..i ond aopet kraj je dobar i neočekivan i na kraju se ipak sve posložilo kako treba..uglavnom cjelokupno gledano film vrijedi ali ne toliko...tema,glumci,atmosfera,početak i kraj filma su jednostavno odlični a ostalo nije...što se dogodi s Cameron i Jamesom a i njihovim sinom na krjau znat ćete ako pogledate ovaj film(koji po naslovu filma asocira na komediju)..i tko bi rekao da samo jedna obična kutija može izazvat toliko problema pa čak i smrt..hmm...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kurje oko 30.12.2009 Ocjena recenzije : 1.8

film ima zanimljiv zaplet,ali nisu ga dobro razradili,krenio je u krivom smjeru .

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pekar 30.12.2009 Ocjena recenzije : 2.5

kutija

film sam pogledao zbog zanimljivog zapleta odnosno ideje ,no film me uopće nije oduševio ,radnja se po meni počela odvijati u nekom pogrešnom smjeru .film je promašaj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 28.12.2009 Ocjena recenzije : 2.0

The Box

Hm.. tko tu pije tko plaća, teško je rči.. Prezamršeno i dosadno... Film samo za one koji nemaju što raditi kod kuće..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: