Zemlja izgubljenih - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zemlja izgubljenih

Zemlja izgubljenih

Land of the Lost (2009.)

Universal Pictures/Continental Film

102' avantura, komedija, ZF

Režija:           Brad Silberling

Uloge: Will Ferrell, Anna Friel, Danny McBride, Jorma Taccone

Scenario:        Dennis McNicholas, Chris Henchy

Producent/i:   Marty Krofft, Sid Krofft, Jimmy Miller

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zemlja izgubljenih

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
3
0.00

markoboban 05.08.2011 Ocjena recenzije : 4.33

Doktor paleontolog

Dr. Rick Marshall (Will Ferrell) čija je uža specijalnost – paleontologija, biva ismevan na nacionalnoj TV zbog svojih revolucionarnih teorija o postojanju paralelnih (tačnije bočnih) vremenskih dimenzija.Kada padne u neki oblik depresije, u njegov život ušetaće propala studentkinja Holly (Anna Friel).Sa smušenim Willom (Danny McBride) kreću u neočekivanu avanturu koja ih odvodi u izgubljeni svet...Sa pozamašnim budžetom od $100,000,000 filmski radnici iz 'Universal Pictures', hteli su da naprave avanturističku komediju u formi parodije na neke poznate blockbustere ('Jurassic Park', 'Indiana Jones', 'Planet of Apes' i sl.).Za režiju je angažovan Brad Silberling ('Casper'), a scenario su zajednički odradili Chris Henchy & Dennis McNicholas, oslanjajući se na istoimenu TV seriju 'Land of the Lost'.Upotreba specijalnih efekata je na nivou, što i ne čudi, jer ovde ima tzv. akcionih scena koje će nasmejati publiku, dok posmatra nekakvu 'smotanu verziju Indiane Jonesa', u izvedbi Ferrella.Humor jeste prizeman i sirov, ali to je logično, pošto se radi o nabacanim scenama sa nizom skečeva, gde se parodiraju neki poznati avanturistički likovi i opasne situacije u koje su se oni nalazili. Skromna glumačka postava je dala sve od sebe, a to znači da imamo glupiranja, zevzečenja, izmotavanja baš koliko je i potrebno.Definitivno može da prođe, iako je ovakva komedija lagana zabava koja ne zahteva neko posebno naprezanje moždanih vijuga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 26.02.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Grozno, groznije... Will Ferrell

Kako započeti recenziju vjerojatno najgoreg filma kojeg sam gledao unazad par godina osim da je "Land of the Lost" apsolutno sranje koje nikad nije trebalo ugledati svjetlo dana, a kamoli mrak kinodvorana. Eto, sad kad sam to skinuo sa srca - mogu objasniti zašto takav dojam o filmu. Sam naslov i trailer filma dao je nagovijestiti da se radi o zafrkantskoj, 'campy' posveti filmovima o čudovištima 50-ih i 60-ih, nešto slično Burtonovom "Mars Attacks." No zbilja nisam očekivao kakvo grozomorno iskustvo predstavlja gledanje ovog filma koji je poniženje za sedmu umjetnost.

Scenarij kao da su složili petogodišnjaci, bez glave i repa, bez suvisle priče, i bez očite inspiracije. Očito je film usmjeren više na dječju populaciju, no sumnjam da ovakav humor mogu svariti i odrasli, kamoli djeca. Humor varira između onih najprizemnijih (da ne kažem debilnih) dječjih fora i nekoliko zbilja ogavnih Farrelijevskih skečeva poput konzumiranja dinosaurovog urina što je - u općem infantilizmu filma - niti najmanje smiješno, već samo naporno. Osobno nikad nisam volio Willa Ferrella kao glumca, no zaista je u 'Land of the Lost' apsolutni promašaj i njegova komika i preglumljivanje (barem meni) teško je gledljivo. Ostatak ekipe je barem nešto bolji, iako im je glumački zadatak krajnje nezahvalan.

Sve je u ovom filmu šuplje i glupo, od fabule, glume, promašene scenografije i realizacije, tek na tren ponegdje zabljesnu specijalni efekti, no ako pobliže pogledate bilo koji dio (već zastarjelih) 'Jurrassic Park' trilogije, jasno vam je da je realizam u ovom filmu daleko inferiorniji od Spielbergovih bravura.

Što je još tragičnije, redatelj Brad Siberling ima u svom opusu par sasvim solidnih filmova poput emotivno nadahnutog "City of Angels". Zašto je uopće režirao ovu glupost, vjerojatno će ostati neriješen misterij no zbilja mu nije trebalo.

Ako ste još uvijek željeli pogledati ovaj film - bježite dalje koliko vas noge nose kao da vas progoni gladni t-rex. Grozno, grozno iskustvo...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: