Gigante - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gigante

Gigante

Gigante (2009.)

Ctrl Z Films, IDTV Film

84' komedija, drama, romansa

Režija:           Adrian Biniez

Uloge: Horacio Camandule, Leonor Svarcas

Scenario:        Adrian Biniez

Producent/i:   Fernando Epstein

Zemlja:          Urugvaj, Argentina, Njemačka, Španjolska

Linkovi: Imdb

Gigante

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Romantična komedija o noćnom čuvaru koji se zaljubljuje u mladu čistačicu koju nadzire i postaje njezin tajni 'anđeo čuvar'.

Jara je tridesetpetogodišnji noćni čuvar u trgovačkom centru negdje u predgrađu Montevidea. Njegov se posao sastoji od promatranja mušterija i radnika putem monitora, iako se ništa posebno ne događa osim povremenih sitnih krađa. Ostatak dosadnog radnog dana provodi rješavajući križaljke i slušajući glazbu. Jako je sramežljiv i njegova mu profesija definitivno ne pomaže da upozna nove ljude.

Monotonija njegova života prekida se tek kada se u trgovačkom centru pojavi mlada čistačica Julia. Jara se ubrzo zaljubi. Potajice je promatra kako radi, ali ubrzo shvati da mu to više nije dovoljno. Počne je pratiti i izvan trgovačkog centra i uskoro svoj život podredi njezinom...


'Gigante', trailer.

Ovaj prvijenac urugvajskog režisera i glazbenika Adriána Binieza dobio je nekoliko nagrada, uključujući i Srebrnog medvjeda za najbolju režiju. Simpatična priča o šutljivom divu nježne duše koji voli heavy metal osvojila je i brojne kritičare. Oni su primijetili da film, baš kao i njegov krupni junak, sporo i stidljivo prolazi kroz priču, a New York Post je zamijetio da film 'ima minimum dijaloga i pokreta kamere' ali zato ima 'puno šarma'.