Zvuk insekata – bilješka o mumiji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvuk insekata – bilješka o mumiji

Zvuk insekata – bilješka o mumiji

The Sound of Insects: Record of a Mummy (2008.)

Liechti Filmproduktion/Restart

87' dokumentarni, art

Režija:           Peter Liechti

Uloge: Peter Mettler, Alexander Tschernek

Scenario:        Peter Liechti

Producent/i:   Peter Liechti

Zemlja:          Švicarska

Linkovi:

službena stranica
imdb

Zvuk insekata – bilješka o mumiji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Lovac otkriva mumificirani leš, a pored njega dnevnik koji otkriva bizarno samoubojstvo. Fikcionalni dokumentarac nagrađen kao najbolji europski dokumentarac.

Film Petera Liechtija prikazuje nevjerojatnu priču o tome kako je lovac otkrio mumificirani leš četrdesetogodišnjaka u jednom zabačenom mjestu. Mrtvačeve iscrpne zabilješke otkrivaju da je prošlo ljeto počinio samoubojstvo - namjernim izgladnjivanjem! Ovaj uradak je snimljen po noveli japanskog pisca Masahika Shimade 'Dok ne postanem mumija', koja se prezentira kao dnevnik pronađenog čovjeka. Fabula stoga prati usamljenika koji u dnevnik zapisuje kronologiju svoje svjesno izabrane smrti, u šumi, daleko od očiju javnosti.


'Zvuk insekata – bilješka o mumiji', trailer.

Švicarski redatelj vješto vizualno reflektira mentalno i duhovno stanje čovjeka koji se odlučio na samoubojstvo namjernim izgladnjivanjem. On se u filmu ne bavi razlozima samoubojstva već na vrlo originalan i poetičan način vjerodostojno prati njegovu namjeru, sumnje i stanja na putu neobičnog završetka života. Europska filmska akademija (EFA) proglasila ga je najboljim europskim dokumentarcem 2009. godine i opisala je ovaj netipičan documentary-fiction kao 'vješt izvještaj minimalističkih namjera u stvaranju neobične vizualne priče između života i smrti'.

Peter Liechti je rođen 1951. godine u St. Gallenu. Studirao je povijest umjetnosti na Sveučilištu u Zurichu, a diplomirao je poučavanje likovne umjetnosti na Fakultetu za umjetnost i dizajn u Zurichu. Od 1986. godine radi kao scenarist, režiser, producent i snimatelj. Napravio je više od 10 filmskih ekranizacija koristeći se metodama dokumentarnog, konvencionalnog i eksperimentalnog filma. Njegovi filmovi uključuju 'Signer’s Koffer' (1995), 'Martha’s Garten' (1997), 'Hans Im Gluck – Three Attempts To Quit Smoking' (2003), 'Namibia Crossings' (2004), 'Zvuk insekata - bilješka o mumiji' (2008).

s.p.