U banani - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U banani

U banani

In The Loop (2009.)

BBC Films/Discovery Film

106' crna komedija, satira

Režija:           Armando Iannucci

Uloge: Steve Coogan, James Gandolfini, Anna Chlumsky, Tom Hollander, David Rasche, Peter Capaldi, Enzo Cilenti

Scenario:        Tony Roche, Simon Blackwell, Jesse Armstrong

Producent/i:   Adam Tandy, Kevin Loader

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: Imdb
službene stranice

U banani

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.83
12
0.00

Satira o priglupom britanskom političaru koji nakon nespretne izjave postane meta političara i PR stručnjaka koji ga žele iskoristiti za svoje ciljeve.

Predsjedniku SAD-a i britanskom premijeru se rat baš nekako dopada. No, ne slažu se svi s njima. Prije svega, tako ne misle američki general Miller koji sa svojom saveznicom, političarkom Karen Clark, pokušava zaustaviti ratnu mašineriju.

Pokušavaju iskoristiti britanskog ministra Simona Fostera koji se nakon jedne nespretne izjave o ratu nalazi pod paskom premijerovog PR stručnjaka Malcolma Tuckera koji dernjavom i navlačenjem za uši održava disciplinu među britanskom političkom elitom...

'U banani', trailer.

Ova genijalna satira je djelo scenarista i redatelja Armanda Iannuccija koji je napravio djelo koje je spin-off njegove TV serije 'The Thick of It' koju opisuju kao mix serija 'U uredu' i 'Da, ministre'. Okrutno ciničan film u biti opisuje pripremu rata u Iraku, glavna zvijezda je škotski glumac Peter Capaldi u ulozi dijaboličnog spin-doktora Malcolma Tuckera koji je očito temeljen na Blairovom PR stručnjaku Alastairu Campbellu. Ovaj lik se ističe po brojnim živopisnim psovkama za što je zaslužan stručnjak zvan 'Doktor za psovke' koji je prolazio kroz scenarij i dodavao najsočnije moguće izraze.

Kritičari su film proglasili 'oštroumnim i smiješnim, tako stvarnim da pomislite da gledate dokumentarac', a zaključeno je i da je riječ o 'bolno smiješnoj satiri o britanskim i američkim birokratima u danima koji su prethodili iračkom ratu...'