Banda iz Shinjukua - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Banda iz Shinjukua

Banda iz Shinjukua

Shinjuku Incident/San suk si gin (2009.)

Aoi Promotion, JCE Movies/Continental Film

120' krimi, drama, triler

Režija:           Tung-Shing Yee

Uloge: Jackie Chan, Naoto Takenaka, Daniel Wu, Jinglei Xu, Masaya Katô

Scenario:        Chun Tin-nam

Producent/i:   Willie Chan, Solon So

Zemlja:          Hong Kong

Linkovi: imdb

Banda iz Shinjukua

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Tietou (Jackie Chan) pokušava ući u Japan kako bi osvojio svoju Xiu Xiu - ne uspijeva i uvučen je u rat japanskih bandi!

U Kini siromašni radnik Tietou živi popravljajući traktore i misleći na svoju veliku ljubav Xiu Xiu koja živi u Japanu i koja mu se mjesecima nije javila. Prilikom pokušaja ilegalnog ulaska u Japan, Tietou izgubi dokumente te se više ne može vratiti u Kinu.

Ugoste ga njegovi sunarodnjaci koji žive i rade u četvrti Tokija pod nazivom Shinjuku i koji mu pomažu da nađe posao kao ilegalni useljenik. Jednog dana, bježeći od policijske racije kroz kanalizacijski sustav u kojem rade ilegalni useljenici, Tietou spašava inspektora Kitana od utapanja u prljavoj vodi.

Kasnije, nakon incidenta s njegovim rođakom Joeom i tajvanskom bandom, Tietou spašava život moćnog šefa Yakuze Toshinaria Eguchia. On je oženjen za Xiu Xiu, koja se sada zove Yuko, i s njom ima kćerkicu. Mafijaš nudi Tietou prljavi posao te mu kao nagradu ponudi vlast nad četvrti kojom upravlja tajvanska banda.

Tietou tako postaje šefom kineskih ilegalnih imigranata. No, njegove miroljubive metode ga čine nepopularnim i on ubrzo gubi kontrolu nad svojim ljudima te dolazi do općeg rata među bandama.