Coco Chanel i Igor Stravinski - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Coco Chanel i Igor Stravinski

Coco Chanel i Igor Stravinski

Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009.)

Eurowide Film Production/Pa-Dora

120' drama, romansa, biografski

Režija:           Jan Kounen

Uloge: Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Yelena Morozova, Natacha Lindinger, Grigori Manoukov

Scenario:        Chris Greenhalgh

Producent/i:   Chris Bolzli, Claudie Ossard

Zemlja:          Francuska

Linkovi: Imdb
službene stranice

Coco Chanel i Igor Stravinski

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

Ljubavna drama o vezi slavne kreatorice Coco Chanel i velikog skladatelja Igora Stravinskog.

Ovo je ekranizacija dobro skrivane, kratke i strastvene romanse dvoje umjetnika koji su obilježili prošlo stoljeće, kraljice pariške mode Coco Chanel i slavnog ruskog skladatelja Igora Stravinskog. O aferi iz najviših umjetničkih krugova se mnogo šuškalo, no malo pisalo sve do objave romanesknog predloška za film 'Coco & Igor' Chrisa Greenhalgha. Ljubavna veza je započela 1913. na premijeri 'skandaloznog' modernističkog baleta 'Posvećenje proljeća' Igora Stravinskog, a nastavila se sedam godina kasnije kad je slavna Parižanka udomila tada siromašnog prebjega iz Rusije, njegovu suprugu i četvero djece u svojoj ladanjskoj kući.

Najvećim dijelom film prati strašću i ljubomorom natopljene susrete dvoje umjetnika iz tog razdoblja u kojem je Coco kreirala svoj slavni 'No 5', a Stravinsky komponirao 'Pet lakih komada'. Osim briljantnih vizuala (David Ungaro), soundtracka sačinjenog od skladbi Igora Stravinskog i odlične kostimografije (Chattoune, nominacija za Cesara 2010.) ovaj film zacijelo će naći mnoge pobornike među modnim sladokuscima zbog činjenice da ga je blagoslovio modni šef Chanela Karl Lagerfeld, a pariška modna kuća dala je ekipi pristup u sve svoje modne arhive, kao i u stan popularne kreatorice na adresi 13, rue Cambon.


'Coco Chanel i Igor Stravinski', trailer.

'Coco...' je djelo poznatog finskog redatelja Jana Kounena (koji je režirao film '99 francs' prema knjizi F. Beigbedera '129,90'). Ovim filmom je 2009. zatvoren Međunarodni filmski festival u Cannesu, a film je dobio mnoge pohvale. Kritičari su uglavnom hvalili prikazanu strast na ekranu, pohvale su otišle glumici i bivšem Chanelovom modelu Anni Mouglalis, a zapažen je i nastup osobito nadarenog Madsa Mikkelsena kojeg pamtimo po ulozi u 'Casinu Royale'.