Divlja prostranstva - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Divlja prostranstva

Divlja prostranstva

Open Range (2003.)

Thouchstone Home Entertainment

140' vestern

Režija:           Kevin Costner

Uloge: Robert Duvall, Kevin Costner, Annette Bening, Abraham Benrubi, Michael Gambon

Scenario:        Lauran Paine (novela), Craig Storper (scenario)

Producent/i:   Jake Eberts, Kevin Costner, David Valdes, Craig Storper

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Divlja prostranstva

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.09
11
0.00

Epska priča o 'divljem zapadu' u kojoj četvorica muškaraca žive pod vedrim nebom putujući. Film najviše duguje kamermanu Murou za portret filma i prirode.

Dva stara lisca, Charlie Waite (Kevin Costner) i Boss (Robert Duvall), zajedno s kuharom Moseom (Abraham Benrubi) i šesnaestogodišnjim Meksikancem Buttonsom (Diego Luna), koji ih želi impresionirati, putuju tjerajući stoku.

Nakon teške kiše, Mose se vratio u obližnji grad kako bi nabavio nove namirnice. Međutim, predugo se zadržao pa ga Boss i Charlie odlaze potražiti. Pronalaze ga u zatvoru gdje ga korumpirani šerif (James Russo) i zli rančer (Michael Gambon) lažno optužuju da je započeo tučnjavu. Njima se nikako ne sviđa što skupina stočara prelazi preko njihove zemlje, pa ovaj incident prikazuju kao upozorenje.

Mose je prebijen, pa ga Boss i Charlie odvode doktoru gdje su upoznali prekrasnu mladu damu (Annette Bening), za koju prvo misle da je doktorova supruga, ali se ispostavlja da mu je sestra.

Sam pogled na nju budi usnule želje: kućica, ognjište, dom, djevojka s podvezicom, pa Charlie čak razmišlja kako mu je došlo vrijeme da se 'skući'.

Da bi nastavili put ovi jednostavni, dobrodušni kauboji se moraju suočiti sa zlim jahačima. Charlieva povijest revolveraša izlazi na površinu na putu njihove osvete.