Pisma Juliji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pisma Juliji

Pisma Juliji

Letters to Juliet (2010.)

Summit Entertainment/Blitz

105' komedija, romansa

Režija:           Gary Winick

Uloge: Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave, Gael Garcia Bernal, Christopher Egan, Franco Nero

Scenario:        Jose Rivera, Tim Sullivan

Producent/i:   Mark Canton, Ellen Barkin, Caroline Kaplan

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Pisma Juliji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.20
20
0.00

KritiČarka 08.03.2012 Ocjena recenzije : 4.0

Jooj

Koliko nevjerovatno dosadan film, to treba stavit na forward da bi ostao budan,.. A kraj ko da je sniman na brzaka, ovo bi se eventualno svidjelo onima koji vole ovakvu patetiku

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Maarina :) 15.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Zadovoljna

Možda je " predvidljiv " ili što već, ali je sasvim dobar film. Plakala sam na njega, ali sam se i smijala, i mislim da se isplatilo pogledati ga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

adriana_m 04.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

bezveze

ovaj film mi nije neki...komedija nije jer mi ništa nije smiješno bilo, a ni romansa, nisam ju nigdje uočila- čak mi je dosadan...ona žena koja glumi staricu koja se vratila da nađe svoju ljubav djeluje tako neuvjerljivo..katastrofa...žao mi je što sam potrošila vrijeme na ovaj film. moglo je puno bolje jer je ideja filma zanimljiva no jako loše izvedeno sve skupa

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 24.03.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Staro požutelo pismo

Polazeći od premise:'Verujete li u drugu šansu za pravu ljubav?', pratimo mladi američki par, verenike Sophie (Amanda Seyfried) i Victora (Gael García Bernal) koji otputuju u Veronu, u mestu nastanka legendarne ljubavi između Romea i Julije.Spletom srećnih okolnosti, Sophie se pridružuje grupi volonterki koje odgovaraju na brojna pisma Juliji, dajući savete i predloge za razne ljubavne probleme.Pošto je verenik Victor više zainteresovan za razvijanje poslovnih veza u okviru priprema za otvaranje ekskluzivnog restorana u New Yorku, Sophie kao novinar, a na nagovor svojih italijanskih prijateljica odlučuje da napiše odgovor na jedno pismo iz 1951. godine.Posle par dana u Veronu dolazi Claire (Vanessa Redgrave), žena koja ga je napisala pre 50 godina, odlučna da potraži svoju davno izgubljenu mladalačku ljubav, šarmantnog Lorenza Bartolinija (Franco Nero).Na putu po Italiji prati je njen unuk, Charlie (Christopher Egan), koji na prvi pogled ostavlja utisak uštogljenog, arogantnog britanskog aristokrate.Kada im se pridruži Sophie, stvari će se odvijati potpuno neočekivanim tokom...Američki režiser Gary Winick ('13 Going on 30', 2004.), koji je nažalost nedavno preminuo, snimio je romantičnu komediju, koja razmatra temu ljubavi, tačnije pronalaženje onog pravog ili srodne duše kako neki vole da kažu.Uloženih $30,000,000 sa lokacijama za snimanje u New Yorku i živopisnim mestima po Italiji (Siena, Verona) pokazuju da je reč o ambicioznom filmskom projektu.Ako dodamo odličan izbor filmske ekipe, gde se u mnoštvu mladih glumaca našlo mesta i za dvoje veterana svetske kinematografije (Redgrave i Nero), jasno da uspeh nije mogao da izostane. Tandem scenarista Jose Rivera i Tim Sullivan, zaslužan je za zanimljivu, toplu ljubavnu priču, koja će izazvati bujicu emocija kod običnog gledaoca, dok prati kakva će sudbina zadesiti glavne likove.Jedina zamerka jeste malo nespretno (naivno) odrađen sam kraj, ali u celini ova rom-komedija deluje sveže, pomalo sentimentalno, iskreno, upakovana u dobru ambalažu (prirodne lepote Italije i njihov stil života).Nije vrhunsko filmsko delo, ali je svakako iznad proseka, pogotovo ako ga uporedim sa brojnim savremenim (američkim) komedijama koje obiluju golotinjom, psovkama, jeftinim forama i drugim vulgarnostima.Stoga pogledajte svi vi koji makar malo smatrate sebe romantičnom dušom!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nibbler 13.09.2010 Ocjena recenzije : 3.0

neuvjerljivo

Predvidljivo i neuvjerljivo. Sophijin dečko je jako loš zamišljen i neuvjerljiv lik. A romansa između nje i Britanca totalno neuvjerljiva, nategnuta, bez prave kemije.
Film ima lijepu muziku, pejzaže..
ocjena -2

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: