Posljednji Airbender - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednji Airbender

Posljednji Airbender

The Last Airbender (2010.)

Paramount Pictures/Blitz

103' avantura, obiteljski, fantastika

Režija:           M. Night Shyamalan

Uloge: Dev Patel, Cliff Curtis, Jackson Rathbone, Nicola Peltz

Scenario:        M. Night Shyamalan

Producent/i:   M. Night Shyamalan, Frank Marshall, Scott Aversano

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Posljednji Airbender

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.08
13
0.00

Fantastična priča o mladom Aangu koji kontrolira sva četiri elementa: Vatru, Zrak, Zemlju i Vodu. Nacija Vatre želi osvojiti svijet, no Aang im se suprotstavlja.

Nacija Vatre već čitavo stoljeće vodi svoju smrtonosnu borbu za globalnu dominaciju nad plemenskim nacijama Zraka, Vode i Zemlje. Plemenima koje žele pokoriti nude samo jedan izbor – potpunu predaju ili potpuno uništenje.

Dok se uzaludno pokušavaju obraniti, seljani stoje iza nekoliko odabranih koji mogu vladati elementom svoga naroda i pokoriti ga svojoj volji. Međutim, podržani ogromnim vojskama i oružjem uništenja, firebenderi su već eliminirali sve airbendere na planetu i sada se fokusiraju na naciju Vode, čije se sjedište nalazi u njihovoj sjevernoj tvrđavi.

Jednog dana mlada Katara (Nicola Peltz) i njezin brat Sokka (Jackson Rathbone) vježbaju svoje vještine waterbendera i pronalaze mladića po imenu Aang (Noah Ringer). No, kada Aangove vještine airbendera postanu očite, Katara i Sokka shvaćaju da su pronašli nešto više od posljednjega airbendera. Njega proročanstvo naziva Avatarom – jedinim koji može kontrolirati sva četiri elementa. Mladi airbender jedino je oružje koje može odbiti agresiju nacije Vatre i u ratom uništeni svijet vratiti ravnotežu. No, može li on ovladati svojim vještinama i postati junakom prije no što bude prekasno?


'Posljednji Airbender', trailer.

Kritičari su sasjekli film kojem zamjeraju 'predugi uvod u loše pripovjedanu priču s neuvjerljivim glumcima', a primjećeno je da se britanska publika dobro zabavljala na projekciji filma jer je 'bender' u britanskom slengu izraz za homoseksualca, što je dijalozima u filmu dalo posve drugo značenje.