Salt - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Salt

Salt

Salt (2010.)

Columbia Pictures/Blitz

100' akcija, triler, špijunski

Režija:           Phillip Noyce

Uloge: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl, Hunt Block, Andre Braugher

Scenario:        Kurt Wimmer

Producent/i:   Sunil Perkash, Lorenzo di Bonaventura

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Salt

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.18
92
0.00

jack 21.02.2011 Ocjena recenzije : 1.0

SASVIM SOLIDNO

FILM SALT SAM UZEO DA POGLEDAM CISTO IZ ZNATIZELJE JER JE FILM POPLJUVAN KOD VECEG BROJA KRITICARA TAKO DA OD FILMA NISAM OCEKIVAO NISTA,ALI MOGU RECI DA ME JE CAK UGODNO IZNENADIO FILM JE TEHNICKI NAPRAVLJEN ODLICNO DOSTA JE ZANIMLJIV ANGELINA JE ODLICNA REZIJA JE DOBRA ALI IPAK RUPE U PRICI SU VELIKE DA BI SALT BIO NEKI ODLICAN AKCIONI TRILER.NA KRAJU SALT OSTAJE SAMO ZANIMLJIV FILM PUN AKCIJE I ANGELININIH AKROBACIJA.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zbuzanic 21.01.2011 Ocjena recenzije : 3.0

katastrofa

Film sam odgađao gledati iz ne znam kojih razloga i na kraju sam požalio. Mission imposible a glavna uloga Angelina = fail. Film je predvidljiv i dosadan i 100000 puta viđen.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Zane Griff 07.01.2011 Ocjena recenzije : 1.0

A gde je biber

U principu filmu se nema sta zameriti, ali ipak je nesto falilo. Mozda zbog slicnosti sa Bornom. Gledao sam i drugu verziju - Director's cut - koja ima drugaciji kraj. Ipak ova verzija dozvoljava nastavke koje treba uskoro ocekivati. 2**

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

s30tampa 30.12.2010 Ocjena recenzije : 1.0

hm...

jako slab film...fali priča...prazan je

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kota 24.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

odlicno

a sta reci :) angelina u svojoj mozda i najboljoj ulozi - tesko je sad zamisliti u nekoj komediji-cini mi se da joj ovaj zanr najbolje stoji - film odlican - gluma odlicna - al mislim da ipak moze ona to i bolje :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 09.12.2010 Ocjena recenzije : 4.43

Ko je zapravo Evelyn Salt

Phillip Noyce (''Catch a Fire'') i Kurt Wimmer (''The Recruit'') kao dva ozbiljna filmska radnika, udružili su snage s namerom da debeo budžet od $110,000,000 pametno utroše, tako što će snimiti jedan savremeni triler sa obiljem akcije, uz neizbežnu primenu niza specijalnih efekata, kako bi priča bila onako baš gledljiva. Dobili su i finu glumačku ekipu, a odabrane atraktivne lokacije za snimanje razmeštene su maltene po celom Washingtonu odnosno New Yorku. Kada se jedan iskusni ruski špijun, Vassily Orlov (Daniel Olbrychski, sećamo ga se iz nekad kultnog ''Pad Italije'') preda Amerima i ponudi jake dokaze da je glavna junakinja, agent CIA-e, Evelyn Salt (Angelina Jolie) zapravo ubačeni neprijateljski element u američki sistem špijunaže, ovaj ženski super-heroj biće prinuđen da upotrebi sve svoje veštine da istera stvari na čistac, dokaže pravu istinu i tako spasi sopstveni život. Tokom napete trke s vremenom, Salt će otkriti neke tajne, koje nije mogla ni da nasluti, a koje dosežu do samog vrha CIA strukture uključujući i njenog šefa Teda Wintera (Liev Schreiber). Svesna da se našla u veoma opasnoj igri s ogromnim ulozima (stvaranje konflikta između dveju svetskih super sila Amerike i Rusije), moraće da računa i na ''niske udarce''. Njen voljeni suprug nemački naučnik, Mike Krause (August Diehl) izgubiće život, što je cena koju je ona morala da plati (ipak je Salt samo super-špijun, ali ne i više od toga). Na samom kraju ona će ipak dokazati na čijoj je strani zapravo – sumnjičavi šef NYPD, Peabody (Chiwetel Ejiofor) pomoći će joj u suludom bekstvu iz helikoptera, tako što će iskočiti u mutnu reku Potomac. Priča je inspirisana štivom o špijunima iz doba hladnog rata i neizbežnim dolaskom Dana X (neki to zovu i početak III svetskog rata), kao i nekim neoborivim istorijskim činjenicama koje se prevashodno odnose na otkrivanje pravih identiteta raznih kvazi-novinara ili članova nekih nevladinih organizacija i sl. a koji su zapravo bili dobro obučeni špijuni. Radnja je jako brza, bez nekih suvišnih dužih dijaloga, sa par ''skokova'' u prošlost (70.-e i 80.-e godine prošlog veka). Akcione scene su realno preterane ako imamo u vidu da mahom sve te vratolomije izvodi lepa Angelina, fizički manje spremna u odnosu na recimo vreme iz 2001. kada je snimala ''Lara Croft: Tomb Raider''. Za pohvalu je mora se priznati, izvedeno simulirano ubistvo ruskog predsednika, sa otrovom od pauka (zaista dobra fora). Najveći minus ovog filma jeste sam okvir priče, sa iritirajućim krajem, koji je valjda trebao da nas oduševi. Očigledno da producenti računaju i na nastavak (''sredi ih'' poručuje joj Peabody pre no što će ona iskočiti) a što ima čvrsto pokriće u vidu količine ''zelembaća'' od nekih $120,000,000 (samo u USA). Možda saznamo u drugom delu da je i sam američki predsednik zapravo vrhunski ruski špijun i obratno...Jedva neki prosek, i to zahvaljujući pre svega nekim sporednim likovima (Orlov, Winter) i solidnim efektima u par scena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alen11 31.10.2010 Ocjena recenzije : 1.0

Sexy

1. Angelina Jolie u ovakvim ulogama je neopisivo sexy!
2. Svatko tko ima imalo mozga znao bi da sve te vratolomije mogu napraviti samo japanski karatisti iz Okinave, i skidam kapu akrobatima.
3. Nema ništa ljepše vidjeti od opasne ženske. Sjetimo se i žene mačke...


Film je izvrstan, jedan od najboljih!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nikolaj 05.10.2010 Ocjena recenzije : 0.0

salt

ovaj film kad pogledate jednostavno požalite što ste izgubili sat i pol vašeg dragocjenog vremena...kao i u ostalim akcijskim filmovima ovdje možete vidjeti svakakve vratolomije i akrobacije koje niti jedan smrtnik ne može izvesti osim naravno angeline jolie. problem je ovdje taj što su scene borbe toliko neuvjerljive da pomislite da će se žgoljava đolica polomiti dok ih izvodi.a priča o hzaoštravanju odnosa između amerike i rusije je toliko plitka i nedorečena na kraju da pomislite kako netko nije imao ideju kako završiti film pa je mislio nešto samo da mu prije ispane iz ruku.ovakvi filmovi bi trebali biti razbibriga ali ovaj nije, jednosatvno nije. ocjena2 dok ih izvodi. ih izvodi pa dok gledate žgoljavu enđi kako mlati priča ruskom špijunu je toliko plitka i neorginalan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 05.10.2010 Ocjena recenzije : 3.67

Salt

Redatelj Noyce je nekada snimao dobre trilere, a ovdje scenarist Wimmer je nekada snimio genijalni ‘Equilibrium’ a nakon toga nizao scenaristički neuspjeh za neuspjehom. Glavna riječ u ovoj konstataciji je nekada!
Ponukan iznenađujuće visokom ocjenom na Filmskom.netu odlučio sam vidjeti o čemu se zapravo tu radi, bez ikakvog predznanja o filmu. ‘Salt’ je tako idiotsko, američko sranje s scenarijem napisanim za podizanje američkog patriotizma upozoravajući na stalnu prijetnju Rusije, koja je filmski (jer govorimo isključivo o filmu) neprijatelj Amerike od davnina. Nadalje, scenarij je toliko nevjerovatan da ovo može samo Hollywood smisliti, snimiti i prodati. Pustimo to nastranu, Angelina Jolie glumi Evelyn Salt, tajnu agenticu sposobnu za skakanje s kamiona na kamion u vožnji, hodanje po rubu zgrade, spuštanje kroz okno lifta golim rukama, riješavanje barem 100-injak istreniranih profesionalaca i napokon, kao šlag na torti, ona ulazi u naglašeno neprobojnu predsjednikovu sigurnu sobu u roku od 30 sekundi. I sve je to napravila ovdje i više nego anoreksična Jolie koja je sve samo ne uvjerljiva sa tankim nožicama i još tanjim ručicama. To nije ona Jolie iz ‘Mr.&Mrs. Smith’, stoga uvjerljivost prezentiranja ovako čvrstog lika pada u vodu u samom početku kada se otkriva njena figura.
‘Salt’ je pokušaj špijunskog trilera, ali sve je ostalo na pokušaju; jer je scenarij toliko predvidljiv i tanak, a akcijske scene bolno nerealne, s iritirajućim krajem koji nema završetka jer u nedostatku originalnih filmskih ideja, Hollywood najviše voli snimiti nastavak lošeg originala. Predpostavljam da će ljubitelji kokica, Michael Bay filmova i 100%-nog puštanja sivih stanica na pašu možda i zadovoljni dočekati kraj filma, ali realno gledajući ‘Salt’ je jedan jako loš film koji je daleko od špijunskih remek-djela poput Bourne trilogije s kojom se tako rado uspoređuje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

NBAA 13.09.2010 Ocjena recenzije : 2.33

Female James Bond

naslov sve govori.Apsolutni James Bond u zenskom obliku.I to onaj malo stariji film James Bond u kojem je vjecna tema bila hladni rat i naravno kada su u pitanju Amerika i Rusija nuklearni rat. Po meni prica vec mnogo puta vidjena, ali je rasplet full zanimljiv. Dosta akcije, zaplet i tih stvari. Ukratko preporucujem !!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 13.09.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Akcija 2R puta Pi

Ah ti Rusi!
Ne gledati drugi put ni po koju cijenu. Ne platiti kartu ni za prvo gledanje. Ako hoćete odrobniju kritiku, žao mi je ali sam film gledao prije desetak-petnaest dana i zaboravio sam o čemu se radi.
Hmm, ako vas nije ni ovo razuvjerilo onda pogledajte film pa za dva tjedna ga sebi prepričajte, ako uspijete. Ma pogledajte ako baš morate, bolje i to nego čitati knjige ili učiti. Belj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ivosab 11.09.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Salt

Ha. Angie opet akcijski junak. Film je Ok. Pomalo vuče na "Bourneov identitet". Smeta mi jedino pretjerivanje sa nemogućim stvarima tipa Rambo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ja:) 06.09.2010 Ocjena recenzije : 1.0

SALT

Meni je film odlican i dosta se razlikuje od drugih ljetnih akciskih filmova koji su napravljeni samo da zarade sto vise zelembaca ,a pricu ko jeb...Angelina je kao i uvjek odlicna ,a nista losiji posa nisu obavili ni Liev Schreiber te Chiwetel Ejiofor.Po svemu sudeci za par godina dobit cemo i nastavak.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tea 04.09.2010 Ocjena recenzije : 1.5

Iznenađujuće dobar

Kada sam pročitala da Angelina Jolie u filmu Salt glumi žensku inačicu Jamesa Bonda, priznajem, nisam očekivala mnogo. I srećom, iznenadila sam se. Salt je odličan špijunski film koji je drugačiji, a u isto vrijeme baš kao i svi drugi slične tematike. Zanimljivo je da je tako snažna uloga dodijeljena ženi koju je sjajno utjelovila Jolie. Iako mi se osobno gluma spomenute filmske ljepotice više sviđa u dramama, ne mogu zamisliti ni jednu drugu glumicu u ulozi vrhunske špijunke Evelyn Salt. Uglavnom, tko voli akcijske filmove zasigurno će uživati u sat i pol akcije, tučnjave, pucnjave, dvostruke igre i vratolomija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

drcypher 02.09.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Okej ali uz veliku dozu rezerve

Silne najave i dobre kritike ovog filam me povukle da ga pogledam... i na kraju postavljam si pitanje - Zašto?

Prvo priča sama po sebi je okej, ali nekako suha i dosta predvidiva. Angelina okej, ali nekako imam dojam da je odradjeno sve eto tek tako radi reda... Zapravo, uopće nisam oduševljen filmom i nemam ga želju gledati opet... sve u svemu osrednje...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

AzraGogy 27.08.2010 Ocjena recenzije : 1.0

ok!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

woman_teatar 23.08.2010 Ocjena recenzije : 1.0

Odličan!

Super, akcija isprepletena osvetom. Tko voli Angelinu Jolie u kombinaciji sa akcijom, preporučam!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 22.08.2010 Ocjena recenzije : 2.5

So

P..p.phh...haj! Evo Salt je iza mene.Mokra u kosulji izadje iz vode i prodje kraj mene u sumu.Lijepa mrsuljica.Jaka.Dobra bi bila za njive,za branje sljiva.Aaaa..film,o njemu nesto.Dobro.Pregledao sam ga i sad trebam reci film je dobar, a u to dobar krije se toliko toga.Dobar..bolji od mnogih...dobar...gledljiv citavo vrijeme...budzet..dobar...prica...dobar...snimljeno...dobar...ali se nemogu oteti utisku Lare Kroft..Dzemsa Bonda..Bornovog ultimatuma i jos nekih filmova.Eto i Andjelina je agentica,koja drobi sve.Film ima ideju.Ima gledljivost,sto je vise bitno nego kako ona skace za liftom po 10,12 metara i nista joj.Znam ja da je to film,i pitanje je hocu li biti picajzla pa kuditi,ili cu biti blagonaklon pa reci ok je.Ja cesto kazem da nema umjetnicku vrijednost.Nema.Pa sam i primjetio da Andjelina niti jednom ne pokaza sisu i guzu.Pre-mr-sa-va.Nije ona fil za ovaj kolac (film).Djeluje neuvjerljivo.Ali citav film je zabavan sto je i bit svega u filmu.Da je nesto drugacije-nije,ali kad ce se skinuti vise sa tih rusa?! Dakle..ona je agnetica kojoj smjeste,ali ne..ona jeste ta koja jeste,necu da otkrivam fabulu.Nema sta..ono..pogledati,ima akcije na pretek.Ocjena trica...stop!Phh.. jesam opet i recenzirao film,svaka mi cast :-)..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maximaxi 21.08.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Salt je šit

prvo očekivanja i polazna točka očekivanja su mi bila da će film biti tipa Lare Croft ubij pucaj i spasi cijeli svijet na toj razini no nije
prvih pola sata otkada je onaj lik Chervnko rus ušao kao da je se radilo o filmu B ili C produkcije Dolpha Lundgrena takav je intro bio u radnju....bila jednom jedna curica sl. itd. wtf??
Tko je salt?? jedino 20 minuta filma je bilo dobro kada niste znali na kojoj je strani ili na ruskoj ili na američkoj...a sve ostalo kakav početak takav kraj veliki šit :D
da ne spominjem da je Angelina anoreksična no mlati sve bez po beda nema joj ravne tj. ravnoga.... i naravno sve će ih poloviti i pobiti ;)
nikada nisam bio sklon zamjeni uloga da je više fora da se cure tuku umjesto frajera u filmovima iako ni jedno ni drugo nema veze s realnošću ipak...jedno je kada se muškarac zbildani od 100 kilograma tuče...skače...puca...itd....., a drugo je kada anoreksične cure kost-i koža mlate i melju sve pod sobom ;D to se jednostavno ne uklapa mislim meni je referentna točka za ovakakv tip akcije Burneov ultimatum i ostali nastavci to je najbolji moderni akcijski film
sve u svemu nije vrijedno plaćanja ulaznice i gledanja u kinu no, ako pogledati ima jako dobar dvdrip na netu odlična kvaliteta, pa skinite i provjerite sami...vidim tu ima jako jako dobru- nerealnu ocijenu valjda se ljudima sviđa no tko voli nek izvoli ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 21.08.2010 Ocjena recenzije : 4.0

Salt me razočarao

pogledao i ja taj famozni salt i naravno da mi se nije baš svidio
odma minus ovom filmu je što je akcijski film i kod mene akcijski filmovi ne prolaze jer je uvijek predvidljiva radnja te događaji i uvijek neke dosadne pucnjave i uvijek se radi o agentima,lopovima,zatvorenicima itd..
angelina je super ali ne toliko super da bi mi to diglo ocjenu i divim se njezinim vratolomijama u filmu ali nekako mislim da ih je previše..ni ideja filma mi nije dobra imam osjećaj kao da već tona filmova ima sličan sadržaj..kraj al totalni kraj je bezveze..ima i užasno dosadnih scena i nekih nedorečenih..mislio sam da će bit bolje ali ipak ne

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: