Društvena mreža - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Društvena mreža

Društvena mreža

Social Network (2010.)

Columbia Pictures/Blitz

drama, biografski

Režija:           David Fincher

Uloge: Rooney Mara, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake

Scenario:        Aaron Sorkin

Producent/i:   Dana Brunetti, Ceán Chaffin, Michael De Luca, Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Društvena mreža

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
50
0.00

Drama Davida Finchera je biografija osnivača Facebooka, 'šmokljanski Građanin Kane' koji pokazuje kako je Mark Zuckerberg ukrao ideju, izdao prijatelja i zaradio milijarde dolara!

Jedne jesenske večeri 2003. godine, student Harvarda i genijalni kompjuterski programer Mark Zuckerberg sjeo je za svoje računalo i počeo raditi na novoj ideji. Ubrzo se ono što je započelo u njegovoj studentskoj sobi pretvorilo u globalnu društvenu mrežu, a naposljetku i u pravu revoluciju komunikacije. Šest godina kasnije i uz više od 500 milijuna novih prijatelja, Mark Zuckerberg je najmlađi milijarder u povijesti. Ali ovog poslovnjaka će njegov uspjeh odvesti u svijet privatnih i zakonskih komplikacija...


Trailer s hrvatskim titlovima.

Film je snimljen prema knjizi 'The Accidental Billionaires' autora Bena Mezricha, a adaptirao ju je Aaron Sorkin ('Zapadno krilo'). Iako je Zuckerberg izjavio da ne bi htio da itko snimi film o njemu dok je živ, želja mu se ipak nije ispunila, a film 'Društvena mreža' glavnog osnivača Facebooka ne prikazuje u dobrom svjetlu.

Kritičari koji su vidjeli film već ga proglašavaju 'najboljim filmom godine' (Peter Travers, Rolling Stone) i jednim od glavnih konkurenata na sljedećoj dodjeli Oscara. Neobičan triler o poslovnoj etici, klasnim razlikama i smislu društvenih mreža fascinirao je i ostale kritičare koji su istakli da je riječ o zabavnom dvosatnom filmu koji zaslužuje da ga se 'lajka'. Osim glavnog glumca Jesseja Eisenberga, pohvaljeni su i ostali glumci, a vrijedi izdvojiti Armieja Hammera koji je odigrao uloge   oba brata Winklevoss - i Camerona i Tylera.