Piranha - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Piranha

Piranha

Piranha (2010.)

Atmosphere Entertainment MM/Blitz

88' akcija, horor, ZF, triler

Režija:           Alexandre Aja

Uloge: Richard Dreyfuss, Ving Rhames, Elisabeth Shue, Christopher Lloyd, Eli Roth, Kelly Brook

Scenario:        Pete Goldfinger, Josh Stolberg

Producent/i:   Alexandre Aja, Mark Canton, Grégory Levasseur, Marc Toberoff

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Piranha

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.05
19
0.00

jack bauer 12.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Bljak !

Ma ovo je ispod prosjeka. Mogli su se stvarno bar malo potruditi, a ne napraviti ovakav 'čušpajz' od filma. A i tolika količina po meni 'isforsirane golotinje' s vremenom stvarno počne iritirati. Šteta vremena potrošenog na ovaj film. Bilo koji dio iz serijala o 'Anakondi' ispada kao 'viša dimenzija' za ovo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 16.03.2011 Ocjena recenzije : 5.0

So i tekila

Radnja prati okupljanje oko 50.000 mladih ljudi tokom prolećnog raspusta na jezeru Victoria, gde su glasna muzika, ples razgolićenih devojaka i puno alkohola obavezan dekor svake dobro organizovane žurke. Ali iznenadni podvodni zemljotres dovešće do rasepljenja samog dna korita jezera, što će osloboditi na desetine hiljada krvožednih pirana. Lokalni šerif Julie Forester (Elisabeth Shue) i njen zamenik Fallon (Ving Rhames) otkrivaju izmasakrirani leš starog ribara Matta (Richard Dreyfuss) i ne sluteći kakva se opasnost nadvila nad njihovim mestom. Mladi Jake (Steven R. McQueen), inače uzoran sin lokalnog šerifa, s namerom da ostavi utisak na zgodnu Kelly (Jessica Szohr) prihvata poslovnu ponudu ambicioznog 'filmadžije' Derricka (Jerry O'Connell) da ih odvede do par dobrih lokacija na jezeru, kako bi ovaj mogao nesmetano da snimi neke 'slobodne scene' sa više nego zgodnim devojkama Crystal i Danni. Kada jedan zarobljeni primerak pirane završi u akvarijumu, kod matorog zoologa Goodmana (Christopher Lloyd), na zaprepašćenje svih utvrdiće se njeno praistorijsko poreklo, a to znači da su ove ribe jako, jako gladne...Danas verovatno jedan od najboljih režisera u horor žanru, Alexandre Aja ponovo režira remake. Ovog puta reč je o filmu 'Piranha' iz 1978. godine. Pete Goldfinger i Josh Stolberg su napisali scenario, a celokupan film snimljen je na jezeru Havasu u Arizoni, sa budžetom od nekih $24,000,000. Za nepunih 6 meseci prikazivanja, inkasirano je blizu $80,000,000 od prodatih ulaznica širom USA. Kombinacija golotinje i krvi, uz dobro odabranu muziku, i sa fino odrađenim specijalnim efektima (raskomadamana, izujedana mlada ljudska tela) ponovo se pokazala kao dobitna. Bez obzira na nešto tanju priču koja na momente prelazi u crni humor, mladi francuski režiser stavlja akcenat na brzu dinamičnu radnju, sa par efektnih kadrova (snimljenih odozdo) koji nam verno dočaravaju sav užas sa kojim su se suočili oni koji su se našli u jezeru. Skromna glumačka postava (čast Richardu Dreyfussu za epizodu na samom početku) pokazala je ono što se i očekivalo, dakle bez pretenzija da nas impresioniraju nekim 'za Oskara' tumačenjem svojih rola. Pohvala za postavljenu scenografiju (mesto gde se odvija sama žurka), a i šminkeri su odradili dobar posao (toliko napravljenog 'crvenila'). Preporuka da se pogleda, naročito ako ste ljubitelj adrenalinske akcije tipa 'ne vrišti, samo plivaj'!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

janais 27.01.2011 Ocjena recenzije : 0.0

3D

davno u nekoj priči sam gledala original, ovoje sve samo ne remake tog filma, naivan, dječji, bez imalo redateljevog truda. mogao je postići puno više da je samo malo radnju razradio, ovako je dobio samo 3d

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kota 01.12.2010 Ocjena recenzije : 3.0

i ovako i onako

Valjda dugo nisam gledao neki film o ribama :) pa mi je dobro legao.Doduse vise se radi o komediji nego o hororu a mogu reci da je bilo nekoliko scena koje su me dobro nasmijale.Moja ocjena 3.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

donnie darko 17.10.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Ma naprosto užas.

I to ne dobar horror užas, pa čak ni zabavan trash užas, već dosadan, besmislen, ravno-na-dvd-jedino užas. Kao prvo, film se trebao zvati SISE 3D jer ćete vidjeti puno više tih silikonskih stvarčica nego CGI piranha. Gledao sam u Cinestaru gdje je 3D uvijek nekako taman, i općenito jadnjikav. Film završava na pola radnje, i nije čak ni toliko loš da bi se čovjek nasmijao. Ne preporučam nikako.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: