Ljigavci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljigavci

Ljigavci

Slither (2006.)

Gold Circle Films/Continental Film

95'

Režija:           James Gunn

Uloge: Elizabeth Banks, Gregg Henry, Michael Rooker, Nathan Fillion, Tania Saulnier, Don Thompson, Brenda James

Scenario:        James Gunn

Producent/i:   Paul Brooks, Eric Newman

Zemlja:          Kanada, SAD

Linkovi: IMDb

Ljigavci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
6
0.00

johnny08 11.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Slither

„Slither“ Jamesa Gunna je redateljski dugometražni prvijenac, dosadašnjeg scenarista („Dawn of the Dead“), koji zapravo funkcionira kao posveta niskobudžetnim B-hororima kojih je Gunn očito veliki obožavatelj. Problem u gledanju ovog filma bi mogao nastati ako niste obožavatelj toga žanra, ili ako ne znate što možete očekivati od ovog filma.
Uz taj prije spomenuti hommage B-filmskim hororima, cijeli film prati izvjesna doza crnog humora što je pun pogodak u ovakvo namjerno pretjeranom filmu. Moram također priznati da je par horor scena odrađeno solidno, no općenito ovaj film nema ništa strašno u sebi, više ljigavo i mučno predstavlja gledanje na lik Granta nakon što se potpuno pretvorio u to biće koje ga je zaposjelo.
Na krjau, vjerujem da će se film svidjeti ljudima odraslim na niskobudžetnim hororima 80-ih, ali svima onima koji nikada nisu gledali takve filmove i koji su odrasli na potpuno drugačijim filmovima, mislim da bi mogli prvo provjeriti o čemu je riječ u ovom filmu, da ne bi bilo neugodnih iznenađenja i prekidanja ovog ostvarenja prije samog kraja. Mišljenja sam da „Slither“ ima par aduta, ali generalno mene ovaj film nije niti najmanje impresionirao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 30.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Meteor

Smeštena u provincijski gradić Wheelsy, u vreme početka sezone lova na jelene, radnja prati najezdu ljigavih gmizavaca koji direktno napadaju mozak čoveka, pretvarajući ga u krvožednog mutanta.Lokalni biznismen Grant (Michael Rooker) odlazi u obližnju šumu sa nekom lakom ženskom koju je pokupio u baru, no tamo umesto očekivanog telesnog užitka, doživljava neočekivani napad gmizavaca iz palog meteora... James Gunn potpisuje se kao kompletan autor (režija i scenario) ovog campy horrora, sa dosta humora (mahom crnjaka).Filmska priča daje dosta krvi, sluzi (inače opasne po zdravog čoveka), leševa i naravno zombija.Glumačka postava se trudila, gde se posebno istakla u roli smerne nastavnice biologije Starle, šarmantna Elizabeth Banks.Uz dobrano deformisanog Rookera i odvažnog sheriffa Billa Pardyja koga glumi Nathan Fillion, može se konstatovati da gluma ima prođu.No priča je stereotipna, pa bez obzira na neka osveženja (npr. ogromna glad i udar na lokalne životinje), film nije ništa od običnog proseka.Ništa posebno, mada ako ste pasionirani ljubitelj horora, možda bi mogli da pogledate i ovako nešto.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: