Ljubomora - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljubomora

Ljubomora

Cracks (2009.)

Scott Free Productions/VTI

104'

Režija:           Jordan Scott

Uloge: Eva Green, Juno Temple, María Valverde, Imogen Poots, Ellie Nunn, Adele McCann

Scenario:        Ben Court, Caroline Ip i Jordan Scott prema romanu Sheile Kohler

Producent/i:   Rosalie Swedlin, Christine Vachon, Kwesi Dickson

Zemlja:          Velika Britanija, Irska

Linkovi:

Imdb, službene stranice

Ljubomora

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.57
7
0.00

Uznemirujuća i predivno snimljena drama o životu i rivalstvu u ženskom internatu. Hvaljeni redateljski debi kćerke Tonyja Scotta Jordan, s erotičnom Evom Green u glavnoj ulozi učiteljice.

Engleska, 1934. Unutar strogog i elitnog engleskog djevojačkog internata, grupa učenica na čelu s Di (Juno Temple) fascinirana je instruktoricom plivanja, zagonetnom i karizmatičnom gospođicom G (Eva Green). Di je otpočetka glavna u grupi, no onda dolazi nova učenica, egzotična Španjolka Fiamma (María Valverde) koja postaje miljenica gospođice G i izaziva ljubomoru Di...


'Ljubomora', trailer.

'Ljubomora' je proglašena 'zadivljujuće sigurnim debijem' Jordan Scott, kćerke slavnoga Ridleya Scotta koji je uz Tonyja Scotta bio i izvršni producent filma. U glavnoj je ulozi Eva Green, za koju kažu da je jednako erotična kao u Bertoluccijevim 'Sanjarima', a ostale glumice su također ostvarile dojmljive uloge koje kritičari uspoređuju s nastupom Kate Winslet i Melanie Lynskey u 'Nebeskim stvorenjima'. Mladu redateljicu pak uspoređuju sa Sofijom Coppolom i ističu izvanredan ugođaj filma. 

Kritičari ističu da radnja filma naoko zvuči tako poznato (učiteljica koja uči djecu životnim istinama, strogi internat), no zatim zaključuju da je riječ o 'uznemirujućoj studiji adolescentstva' i 'ovogodišnjim redateljskim debijem koji najviše obećava'.