Panika u selu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Panika u selu

Panika u selu

Panique au village (2009.)

Canal+

75'

Režija:           Stéphane Aubier, Vincent Patar

Scenario:        Stéphane Aubier, Vincent Patar

Producent/i:   Vincent Tavier, Philippe Kauffmann

Zemlja:          Belgija, Luksemburg, Francuska

Linkovi:

hrvatska službena stranica
službena stranica
imdb 

Panika u selu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Urnebesni dugometražni stop-motion crtić za djecu i odrasle, priča o Kauboju, Indijancu i Konju koji zajedno žive u oronuloj kući.

Kaubojev i Indijančev plan da iznenade Konja s rođendanskim poklonom koji su sami izradili od 50 bilijuna cigli propadne kada Konju unište kuću...No, to je samo početak ove nadrealne pustolovine u kojoj se svaki lik glasa i kreće kao da umjesto zraka udiše amfetamine i smijući plin!


'Panika u selu', trailer.

Zagrebačku publiku 'Panika' je već oduševila na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a na dugom festivalskom proputovanju posjetila je i lanjski Cannes i Toronto. Autori ove animirane uspješnice, Stéphane Aubier i Vincent Patar, poznati su miljenici europske animacije. Sve što animiraju buja maštom i energijom, iskrivljenom unutrašnjom logikom i dozom belgijskog nadrealizma. Tako ni ova otkačena stop animacija nije iznimka.

'Panika u selu' temelji se na kultnoj belgijskoj animiranoj TV seriji (u izdanju Aardman Studija u kojem je nastao i poznati 'Wallace & Gromit'). Glavni likovi su tri plastične igračke po imenu Kauboj, Indijanac i Konj koje zajedno žive u oronuloj kući u selu u kojem nikada ne nedostaje najneobičnijih zgoda. Panika je uistinu sastavni dio života u njihovom kaširanom svijetu.

Kritičari su istakli da 'Panika u selu' djeluje 'kao da su je radila djeca – duhovita, ekscentrična, čarobno nadarena djeca'. Pohvaljeni su 'vizualno domišljati prizori koji se neprestano izmjenjuju pred očima gledatelja', a film je proglašen 'veseljem za djecu i suludom zabavom za odrasle' koja se može usporediti s brojnim kultnim djelima - Pythonima, 'South Parkom' i Zekoslavom Mrkvom.

s.p.