Zla smrt - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zla smrt

Zla smrt

The Evil Dead (1981.)

Renaissance Pictures/Blitz

85' horor

Režija:           Sam Raimi

Uloge: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Theresa Tilly, Betsy Baker, Ted Raimi

Scenario:        Sam Raimi

Producent/i:   Robert G. Tapert

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Zla smrt

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
8
0.00

laker24 12.04.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Why have you disturbed our sleep...

Grupica ljudi je uzela kameru u ruke i snimila Evil Dead, doslovno. Sam Raimi je dokazao da se s puno mašte može napraviti puno toga dobroga, a ono što je nagomilano u ovom filmu dovoljno je i najzagriženijim horor fanovima. Naravno, ima horor filmova koji su kvalitetniji, bolji, glumački superiorniji, ali ovaj se film jednostavno uvuče pod kožu i gotovo. Najizrazitiji je ipak Sam Raimijev rad kamerom koji je inovativan i prepoznatljiv. Loše strane filma su naravno gluma, ali pošto je i sam film zamišljen kao neko ismijavanje horora možda je to i razumljivo. Legendarnih scena i posveta drugim filmovima je bezbroj i možda će film novim fanovima horor žanra izgledati u najmanju ruku idiotno, zapamtite rečenicu s početka priče; ovaj je film snimila grupica ljudi, doslovno iz ničega. Probajte vi uzeti kameru u ruku i snimiti nešto.
Evil Dead rules

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cupac 19.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

evil dead

gledao sam trilogiju davno davno i mogu reci da je jedna od najluđih trilogija.Prvi je zapoceo kao horor i mogu reci dosta dobar sa prepoznatljivom raimijevom scenografijom,drugi je trebao biti valjda horor a ispao je sprdacina,treci je teska sprdacina u kojoj sam pisao od cereka.Vrlo neobicna trilogija ali vrijedna gledanja.Film je vrlo brzo dobio kultni status a raimiu otvorio vrata slave i priznanstva.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 28.10.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Zla smrt 1,2,3

Gledao sam ih u vrijeme kad su izlazili,crkavo sam od straha :-).I sada imaju onu misticnost koju horor treba da ima.Kultni su ovo filmovi ljudi.Oba dijela + Knjiga smrti treci dio,sto je bas pretjeran.Ali recimo scena kada zenska u vikendici u sumi pogadja karte je extra.Ima takvih dosta.Necu komentarisati stil filma,CGI,ili pricu.Sve je DA,kič,ali takav kič koji treba svaki filmofil da ima.Moja preporuka uz ugaseno svjetlo..ocjena defakto 5!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: