Zvezda je rođena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvezda je rođena

Zvezda je rođena

Zvezda je rođena (2009.)

Intermedia Network

75' dokumentarni, drama, glazbeni, biografski

Režija:           Vanja Kovačević

Scenario:        Vanja Kovačević

Producent/i:   Tijana Konstatinović

Zemlja:          Srbija

Zvezda je rođena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Vanja ima 29 godina i koncert zakazan za godinu dana. Jedini problem - tek treba naučiti svirati bubnjeve! Autobiografski dokumentarac srpske novinarke.

Ovo je film o ostvarivanju vlastitih snova. O ratu protiv samog sebe i o pobjedi. O glazbi, ali prije svega - o ritmu. Vanja ima 29 godina i profesionalno se bavi filmom. Njezin dječji san je bio svirati bubnjeve u bendu - sada ga i ostvaruje. Inspirirana pjesmom 'Rođen za scenu' benda 'The Decemberists', Vanja sama sebi postavlja ultimatum tako što zakazuje koncert: pred njom je devet i pol mjeseci proba, sumnji, nada, očaja i euforije.

 


'Zvezda je rođena', trailer.

 

Redateljica Vanja Kovačević je rođena 1978. u Rumi. Diplomirala je filmsku i TV montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Do sada je režirala pet kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Radila je kao novinar i autor programa na RTV B92 (1998. - 2002.), sudjelovala na Berlinale Talent Campusu (2005.), radila kao montažerka na preko 40 muzičkih spotova i TV reklama, kao i brojnih televizijskih serija i kratkih igranih filmova. Direktorica je producentske kuće All Inclusive Films u Beogradu. 'Zvezda je rođena' je njezin prvi autorski dugometražni dokumentarni film.

s.p.