Tempirana bomba - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tempirana bomba

Tempirana bomba

Mine Vaganti (2010.)

Rai Cinema

110'

Režija:           Ferzan Ozpetek

Uloge: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Ennio Fantastichini, Lunetta Savino

Scenario:        Ivan Cotroneo, Ferzan Ozpetek

Producent/i:   Domenico Procacci

Zemlja:          Italija

Linkovi: službene stranice, Imdb

Tempirana bomba

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Na svečanoj večeri bira se nasljednik obiteljskog biznisa. Jedan brat sprema se priznati da je gay, ali ga drugi brat preduhitri...

Talijanska obitelj Cantone sastaje se na svečanoj i važnoj večeri na kojoj se treba utvrditi budućnost obitelji i nasljedovanje rukovodstva obiteljskog posla: tvornice tjestenine u Pugliji. Mlađi sin Tommaso odabire upravo taj sastanak da objavi obitelji da je gay, no zna da će time uzrokovati uragan i plaši se buduće pozicije u obiteljskom biznizu. Prethodno se povjerivši starijem bratu Antoniu, željno iščekuje trenutak u kojem će zamoliti za tišinu. Ipak, baš tada, preduhitri ga Antonio, koji na Tommasovo iznenađenje i šok ostatka obitelji, otkriva vlastitu tajnu - ON je gay!

 


'Tempirana bomba', trailer.

'Tempirana bomba' premijerno je prikazana na ovogodišnjem Berlinaleu, a na festivalu Tribeca u New Yorku nagrađena je posebnom nagradom žirija. Film je upravno nominiran za Europsku filmsku nagradu kao jedan od deset najboljih europskih filmova prema glasovima publike, a nominaciju je dobio i skladatelj Pasquale Catalano. Redatelja i koscenarista filma Ferzana Ozpeteka uspoređuju s Almodóvarom a ovaj turski filmaš već iza sebe ima nekoliko hvaljenih filmova gay tematike. Kritičari su film proglasili 'nježnom farsom u stilu tipičnih talijanskih komedija', 'punom humanosti i pronicljivosti'.

 

s.p.