Naša djeca će nas optužiti  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Naša djeca će nas optužiti

Naša djeca će nas optužiti

Nos enfants nous accuseront (2009.)

J B Séquences

112' dokumentarni, politički

Režija:           Jean-Paul Jaud

Uloge: Perico Légasse

Scenario:        Jean-Paul Jaud

Producent/i:   Jean-Paul Jaud, Béatrice Jaud

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službene stranice, Imdb

Naša djeca će nas optužiti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Dokumentarac o ekološkom, prehrambenom i zdravstvenom problemu koji se svodi na jednu stvar - naša djeca su bolesnija od nas!

Naša djeca ne odrastaju zdravo kao što smo odrastali mi. Stopa oboljelih od raka, neplodnosti i ostalih bolesti povezanih s okolinom raste iz godine u godinu i moramo se zapitati: zašto je tome tako? Film započinje posjetom francuskom gradiću čiji je gradonačelnik odlučio školski meni sastaviti isključivo od organski uzgojene hrane. Zatim slijede razgovori s ljudima koji imaju različita stajališta – djecom, roditeljima, učiteljima, zdravstvenim radnicima, farmerima, gradskim službenicima, znanstvenicima, istraživačima i oboljelima.

U tim dirljivim i često iznenađujućim razgovorima otkrivaju se izrabljivači u industriji hrane, interesi prehrambenog biznisa i zdravstva, izazovi u proizvodnji zdrave hrane te praktična rješenja do kojih svi možemo doći. 'Naša djeca će nas optužiti' je film koji će vas natjerati da razmislite o hrani i platforma za revoluciju u nastajanju.


'Naša djeca će nas optužiti', trailer.

Kritičari su istakli da ovaj francuski dokumentarac zna kako prikazati hranu, a alarmantni podatak da je u Europi 40 posto oboljelih od raka povezano s nezdravom hranom ostao je mnogima u pamćenju, iako se nekima ne sviđa očiti pamfletizam filma.

s.p.