Saša - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Saša

Saša

Sasha (2010.)

Eastart Pictures

102' komedija, drama

Režija:           Dennis Todorović

Uloge: Sasha Kekez, Tim Bergman, Yvonne Yung Hee

Scenario:        Dennis Todorović

Producent/i:   Ewa Borowski .

Zemlja:          Njemačka

Saša

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Mladi gej Saša glumi da izlazi s djevojkom, no njegova laž će se razotkriti. Njemačka humorna drama s jugoslavenskim korijenima.

Glavni junak je mladi gej Saša čiji su roditelji emigirirali iz raspadajuće Jugoslavije i sada vode pub u Kölnu. Dok Sašina majka sanja o Sašinoj pijanističkoj karijeri, Saša je zatečen drugim stvarima. Njegov obožavani učitelj klavira, gospodin Weber, zauvijek odlazi. Saša je slomljen, a jedina osoba kojoj se može povjeriti je njegova najbolja prijateljica Jiao.

Kao sin balkanske obitelji, čak i u Njemačkoj ne može živjeti slobodno, te je zahvalan na činjenici da njegov homofoban otac misli da mu je Jiao djevojka. No, ono što počinje kao korisna laž često se prometne u onu dugu i kompliciranu kada se Sašin brat spetlja s Jiao. Sve se laži razotkriju, a ono što je slutilo na katastrofu postaje otkriće novih mogućnosti u životima Sašine obitelji...


'Saša', trailer.

Scenarist, producent i redatelj Dennis Todorović (porijeklom iz bivše Jugoslavije) ima iskustva u snimanju kratkih filmova i dokumentaraca, a u ovom igranom uratku spaja romantiku s obiteljskom dramom u naoko otvorenom i tolerantnom multietničkom Kölnu. Istovremeno film balansira na granici komedije i drame, ostvarujući izrazito životnu coming-out priču. 

U kritici filma pohvaljena je 'odlična interpretacija kulturnih i generacijskih sukoba', a zaključeno je da film naglašava važnost komunikacije, otvorenosti i iskrenosti među prijateljima i u obitelji.

s.p.