Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza

Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza

The Chronicles Of Narnia - Voyage Of The Dawn Treader (2010.)

Twentieth Century Fox Film Corporation/Continental Film

115' avantura, obiteljski, fantastika

Režija:           Michael Apted

Uloge: Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes

Scenario:        Christopher Markus, Stephen McFeely, Michael Petroni

Producent/i:   Andrew Adamson, Mark Johnson, Philip Steuer

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb, službene stranice

Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.29
14
0.00

Treći nastavak Narnijskih kronika prati Edmunda, Lucy i kralja Kaspijana u njihovoj važnoj borbi za spas cijele Narnije.

Dok je dvoje starije djece obitelji Pavansie odsutno (Peter uči za prijamni ispit za fakultet, a Susan provodi praznike u SAD-u) – dvoje mlađe, Lucy i Edmund, nerado posjećuju svog rođaka koji živi blizu Cambridgea. Vrijeme je Drugog svjetskog rata, otprilike 1943. godina. Lucy i Edmudu najveći izazov predstavlja kako izaći na kraj s dosadnim rođakom, Eustaceom Clarencom Scrubbom. Jednoga dana njih troje nabasaju na sliku broda Zorogaza, veličanstvenog plovila čiji je izgled inspiriran zmajevima.

Platno odjednom neobjašnjivo oživi, voda iz slike preplavi sobu, potopi troje tinejdžera i prebaci ih u Istočno narnijsko more. Tamo ih spašava kralj Kaspijan i posada broda Zorogaza, istog onog koji je bio naslikan na platnu. Edmund i Lucy oduševljeni su povratkom u zemlju kojom su nekoć vladali, no Edmund, novajlija u ovom svijetu, ne dijeli njihov entuzijazam. Trio uskoro doznaje razlog Kaspijanovog putovanja na istok: mora ispuniti obećanje i pronaći sedam lordova Telmara, najboljih prijatelja njegova ubijena oca. Putovanje ih odvodi na pet otoka prepunih opasnosti i uzbuđenja, koji kriju zavodljive tajne. Kaspijan i njegovi ljudi otkrivaju zlu zelenu maglicu koja otima ljudima tijela i duše.


'Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza', trailer.

Mudri stari čarobnjak Coriakin objašnjava Kaspijanu i Pevensiesima da moraju pronaći sedam lordova i povratiti mačeve koje im je darovao Aslan kako bi prekinuli smrtonosnu čaroliju. Kad okupe sve mačeve i polože ih na Aslanov stol, dobit će snagu da poraze maglicu i vješticu. Ako ne sjedine svih sedam mačeva, Narnija će biti uništena. Zadatak je zastrašujuć jer moraju ploviti divljim morima i savladati mnoge opasnosti. Na tom će sudbonosnom putovanju biti stavljena na kušnju njihova hrabrost i uvjerenja, ono će im promijeniti život te ih dovesti do samog kraja svijeta... 

Grandiozna avantura 'Plovidba broda Zorogaza' je treća od sedam knjiga serije 'Kronike iz Narnije'. Objavljena je 1952. godine, a događaji opisani u knjizi zbivaju se otprilike tri narnijske godine nakon prethodne priče o kraljeviću Kaspijanu. Iako je prva Lewisova knjiga 'Lav, vještica i ormar' možda najpoznatija i najpopularnija, mnogi obožavatelji Lewisovih priča smatraju 'Plovidbu broda Zorogaza' najboljim od sedam romana serijala.

s.p.