Sljedeća tri dana - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sljedeća tri dana

Sljedeća tri dana

The Next Three Days (2010.)

Lionsgate

122' krimi, triler

Režija:           Paul Haggis

Uloge: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Brian Dennehy, Lennie James, Olivia Wilde

Scenario:        Paul Haggis

Producent/i:   Paul Haggis, Olivier Delbosc, Marc Missonnier

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Službene stranice, Imdb

Sljedeća tri dana

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.56
27
0.00

mr blond 16.11.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Oduševio!

Najprije moram istaknuti da me film ugodno iznenadio...Očekivao sam još jedan u nizu akcijskih trilera punih klišeja,a NEXT THREE DAYS se pod palicom odličnog redatelja i scenarista P.Haggisa istaknuo kao zreo film sa napetom,intrigantnom i vrlo realnom radnjom.Pod realno mislim na sve probleme sa kojima se glavni lik suočava pri misiji oslobađanja,a taj put nije u stilu Stallonea ili Schwartzeneggera već onako kako bi to izgledalo u pravom životu.Pohvala glumcima koji su vrlo dobri u svojim ulogama,ali najviše Haggisu koji je likovima dao karakter što je rijetksot za lkove u ovom žanru.Svakako preporucam ovaj napeti triler za one zeljne napetosti i adrenalina.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VolimFilm 14.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

OTUŽNO

Nakon pogledane francuske verzije pod nazivom POUR ELLE, najveća pogreška koju sam napravio je pogledao ovu američku verziju...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 13.06.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Blijedo

Režiser je pokušao koketirati sa europskim filmom, predložak je Pour Elle (Za Nju) i ostao pos*an. Likovi su ostali ljuske, a onda ona scena sa autom...
Na USA tržištu ne prolazi kultura, samo akcija. Tu premisu uzmimo svaki puta kada idemo pogledati njihov film. Osnova USA stila je spektakl i Show, a to na uštrb svega ostalog. Relativno jadno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 12.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Moja supruga nije kriva

Šokantno hapšenje Lare Brennan (Elizabeth Banks) zbog navodnog ubistva neke žene, u prvi mah baca u očaj njenog supruga, Johna Brennana (Russell Crowe).Ni njihov 6-godišnji sin, Luke (Ty Simpkins) nije pošteđen, jer dete doživljava traumu zbog iznenadnog gubitka majke.Naredne 3 godine, John pokušava da održi porodicu, predaje na koledžu, trudi se oko sina da mu ništa ne fali (osim majke) i razmatra sve pravne i legalne puteve da izbavi voljenu ženu iz zatvora.No kako su svi pronađeni dokazi jasno ukazali da je ona krivac, poslednja žalba biva odbijena i Lari sledi - doživotna. Ubeđen da je ovog puta pravda naprosto slepa, Johnu pada jedna potpuno drugačija ideja na pamet: da isplanira i potom izvede otmicu svoje supruge iz zatvora... Renomirani Paul Haggis potpisuje se kao režiser i scenarista (zasnovano na scenariju 'Pour elle', dvojice Francuza - Fred Cavayé & Guillaume Lemans) dramatičnog trilera.Radnja je sporija, ali ipak inteligentno postavljena, gde se gledalac lagano uvlači u zapetljanu priču, kroz koju defiluje galerija likova, manje ili veće važnosti, za konačni ishod.Ako zanemarimo neke sitne nelogičnosti (naročito u poslednjih 30-ak minuta filma), ovakav film može se smatrati odličnim, jer kamera paralelno prati obe strane (policiju i begunce) u svojevrsnom nadmudrivanju, gde su sva moderna tehničko-tehnološka sredstva svima na raspolaganju (obratite pažnju kako se John, polazeći od saveta koje je dobio od višestrukog begunca iz zatvora, oslanja na internet i TV, prikupljajući sve bitne podatke u cilju sprovođenja svog plana).Svakako valja istaći odličnu glumu Crowea, a u solidnom izdanju gledamo i Banksovu, dok su ostale sporedne uloge na nivou (npr.Olivia Wilde u tumačenju lika Nicole), što samo daje doprinos izuzetnom kvalitetu cele filmske priče. Izvrsno nema šta, bez obzira što će se nekima učiniti da su negde ovako nešto već videli u moru američkih (pa i evropskih) akcionih trilera nabijenih adrenalinom, koje filmske kuće štancaju bez milosti prema publici, rukovodeći se devizom brze i lake zarade, na račun (i slavu) istinskih (mada retkih) filmskih hitova, u koje 'Sledeća tri dana' svakako spadaju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tuzan 11.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

odlično...

film je extra..........

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 10.04.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Haggisove dileme

Haggis me osvojio svojim predzadnjim filmom ‘In the Valley of Elah’, a i cijenim rad na Oscarom nagrađenom ‘Crashu’, no da je zašao u fazu kreativne stanke jest. Scenaristički potpis na posljednjem Bondu mu nije trebao baš kao što mu niti ‘The Next Three Days’ nije trebao u stvaralačkom opusu. Izrazito dobar, zanimljiv početak je kasnije zamijenjen apsurdnim razvojem radnje u kojem očajni muž (Crowe) traži pomoć od čovjeka koji je pobjegao iz raznih zatvora u kojima je bio (Neeson) da mu ukratko opiše što i kako treba napraviti kako bi svoju ženu izvukao iz zatvora. Čak niti s činjenicom da je fakultetski profesor sposoban izvući ženu iz zatvora nemam problema, ali scena u kojoj se njegova žena pokušava ubiti skakanjem iz auta u pokretu, način na koji je spašena, pa svaka sljedeća scena do kraja je neuvjerljivo i glupo napravljena. Haggis konstantno gledatelju servira obiteljske odnose i veliku ljubav koju John osjeća prema Lari; te je potpuno nebitno da li je ona zapravo opravdano zatvorena ili nije. Stvar je u tome da njen muž zna da nije kriva i da će se sve napraviti kako bi je oslobodio. Marketinški film je propagiran kao bombastični triler, a zapravo Haggisa akcija uopće ne interesira, njemu su bitni likovi, ali oni nažalost nisu dobro napravljeni ili bolje rečeno scenaristički film nije dobar. Neuvjerljivost i sporost radnje donekle razbija solidna scena potjere za bjeguncima (u bolnici) te uvijek dobar Crowe; ali da se zaključiti da je Haggisa hollywoodizacija stajala filma jer ne uspjeva širokoj publici pružiti akcijski triler dok će istovremeno zadovoljiti one gledatelje koje zanima razvoj lika /ova. Tu film ne funkcionira, što je šteta je potencijala je bilo ali oni su većinom neiskorišteni!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maxy00 03.04.2011 Ocjena recenzije : 4.0

oodličann

film mi je presuper... ima nekih dijelova koji mozda nisu realni al to je zanimarivo jer u cjelosti je predobar... najzesce kad cu pokupili ono dvoje staraca hehe

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marlaq 15.03.2011 Ocjena recenzije : 0.0

osrednje

Film je gledljiv, nije dosadan, samo treba zanemariti sve što je nelogično i nerealno, a toga ima. Pogledati ali mozak isključiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

spielberg fan 09.03.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Odlično

Priča o porodičnom čoveku koji bi sve uradio da mu porodica ponovo bude na okupu! Radnja filma veoma realno oslikava čoveka koji ne želi da izgubi sve ono što čini njegov život potpunim. možda se nekome ne dopadne malo sporiji tempo filma, ali baš ta priprema i neizvesnost čine ovaj film toliko uzbudljivim. Izvrsna drama koja je začinjena dovoljnom količinom uzbuđenja da gledaocu održi pažnju do kraja filma. Dobar scenario, odlična režija i naravno uvek neprikosnoven Crowe su pravi sastojak za odličan film. Moja preporuka je: OBAVEZNO POGLEDATI!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dante-26 06.01.2011 Ocjena recenzije : 0.0

gledljivo

Predugačak film, tema mi je zanimljiva ali definitivno nije iskorištena kako bi trebala.
Ima dosta po meni naivnih scena.Nema potrebe tražiti logiku u svemu tome :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 06.01.2011 Ocjena recenzije : 0.0

slabo, slabašno

Film je predugačan, dosadan i predvidljiv.
U rukama boljeg režisera možda bi se mogao i taj nategnuti scenarij preraditi u neko solidnije djelo. Ovako je to čisti gubitak vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: