Green Hornet - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Green Hornet

Green Hornet

The Green Hornet (2011.)

Sony Pictures Entertainment/Blitz

119' akcija, avantura, komedija

Režija:           Michel Gondry

Uloge: Seth Rogen, Cameron Diaz, Jay Chou, Edward Furlong, Christoph Waltz

Scenario:        Seth Rogen, Evan Goldberg

Producent/i:   Neal H. Moritz

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Green Hornet

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.36
14
0.00

markoboban 20.03.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Heroji iz zezanja

Za akcionog heroja, pod imenom 'The Green Hornet' najpre se čulo u veoma slušanoj radio-emisiji, još iz 1936. godine, a potom je svoju popularnost proširio u stripovima.Logičan sled događaja je bila pojava na televiziji, a potom i na filmu. Seth Rogen i Evan Goldberg ('Superbad') nastavljaju saradnju, pa potpisuju zajednički scenario, primeren modernim vremenima.Za režisera izabran je Michel Gondry, jer je to umetnik koji je radeći brojne muzičke spotove, vremenom izgradio sopstveni stil u prezentaciji vizuelno atraktivnih filmskih sadržaja.U centru pažnje je dokoni, razmaženi bogataški sin, Britt Reid (Seth Rogen), večito u senci moćnog oca.No kada medijski magnat James Reid (Tom Wilkinson) nastrada pod misterioznim okolnostima, celokupna poslovna imperija ostaje na raspolaganju sinu, koji i nije baš navikao na obaveze, a pojam 'odgovornost' mu je potpuno stran. Ali Britt je bistar mladić, pa shvata da mora sam da stvori vesti, koje će potom munjevito da plasira putem medija.Stoga se udružuje s pouzdanim i sposobnim radnikom, pokojnog oca, koji se predstavlja kao Kato (Jay Chou).Njih dvojica gaje zajedničku strast prema avanturi, pa tako postaju kostimirani heroji u borbi protiv kriminalaca, koje kontroliše nemilosrdni Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz)...Još jedan u nizu strip-heroja, koji se žestoko obračunava s lošim momcima.Ovo je dobra polazna osnova za pravljenje akcione priče, koja nije oskudevala u primeni specijalnih efekata, čak naprotiv ima ih i možda previše.Opravdanje je u činjenici da je film (normalno) rađen i u 3D tehnologiji.Tako dobijamo akciju s nešto humora koji se crpi iz odnosa dvojice junaka, tačnije njihovih različitih pogleda na svet i stvari oko sebe, uključujući i zgodnu sekretaricu Lenore (Cameron Diaz).Glumačka podela je mogla da bude i boje napravljena. Seth Rogen i Jay Chou (mlada zvezda s Tajvana), deluju solidno kao partneri u borbi protiv zločina, ali lik sekretarice Lenore je prosto nametnut, isforsiran, a Cameron Diaz još jednom je glumački neubedljiva. Christoph Waltz je zato neodoljiv kao glavni negativac, jer s toliko entuzijazma i šarma se unosi u lik krimosa da zaista pleni u svakom kadru (dobra fora i s onim pištoljem).Brza radnja, tanki dijalozi, a sve upakovano u hight-tech novotarije (automobili su posebna priča) čine sve skupa instant robu.To konkretno znači - film koga nakon gledanja veoma brzo zaboravljamo. Mlađa publika i naročito ljubitelji stripova, verovatno će biti zadovoljni viđenim, ali za ostale i nisam baš siguran.Dakle, imamo jedan prosečan film, pa moja preporuka u ovom slučaju ne stoji, osim sugestije da je nekada najbolje doneti sopstveni sud o viđenom filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack bauer 12.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Glupost na kvadrat

A stvarno bi htio znati što ljubitelji ovog stripa misle o ovom filmu ? Ja ne znam što bih napisao. Ovo je kao trebala biti "akcijska komedija" ? Ovo je 119 minuta dosađivanja i to vrhunskog dosađivanja. Ja se ovdje nisam smijao niti sam uživao u nečem drugom.Slažem se s komentarom za Christopha Waltza. Ma je on dobar glumac, ali što će njemu ovakvi filmovi u karijeri ? Seth Rogen ? On je kao neki veliki komičar ? Ma, mislim da toliko dobar nije. Cameron Diaz ? Možda bi bilo bolje da se ohladi neko vrijeme i dobro razmisli kako dalje.Radije gledajte nešto drugo nego ovo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 23.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Green Hornet :-)

Da mu jebem majku!! Izvinite sto psujem. Ne..ne uvazavajte. Napadnite me sto psujem. Bolje da me napadate za psovanje, nego da ocjenjujem nesto ovako. Gledao sam ovo podavno i ne znam jesam li ga vec ocjenio,ali daaaaj. Prejuce sam gledao i Zelenu Lampu, Green Lantern, defakto duplo gori od ovoga. Ovaj je jos i dobar naspram Zeljene Ljampe..ma daj sve su ovo nebuloze, osim vozila u filmu..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 18.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Užas

Neću trošiti puno riječi na ovo. Film je grozan u svakom mogućem pogledu. Što je Christophu Waltzu bilo da ovdje nastupi, nikad neću shvatiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lincoln_osiris(RDJ) 16.03.2011 Ocjena recenzije : 0.0

KATASTROFA

Prestao gledati nakon 50 minuta muke i dosadeee...film je cisto gubljenje vremena, jedan od losijih filmova godine! jedina kolko-tolko dobra stvar je christoph waltz...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: