Bez imena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bez imena

Bez imena

Sin nombre (2009.)

Scion Films, Canana Films/Discovery Film

96' drama, film ceste

Režija:           Cary Fukunaga

Uloge: Edgar Flores, Paulina Gaitan, Diana García

Scenario:        Cary Fukunaga

Producent/i:   Amy Kaufman, Gael Garcia Bernal

Zemlja:          Meksiko, SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Bez imena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
5
0.00

Honduraska tinejdžerica zbližava se s ocem i planira početi bolji život u SAD-u, no tamo ju također čekaju ljudi s ukletim sudbinama.

Sayra je tinejdžerica koja živi u Hondurasu i čezne za boljom budućnošću. Ponovno ujedinjenje s dugo odsutnim ocem daje joj jedinu realnu opciju - da zajedno s njim i ujakom emigrira u Meksiko, a potom u SAD gdje otac ima novu obitelj. S druge strane, Casper je je meksički tinejdžer kojeg čeka neizvjesna budućnost.

Član je lokalne bande u koju uvlači i 12-godišnjeg Smileya koji prolazi opaku inicijaciju. Casper se trudi zaštititi svoju vezu sa djevojkom Marthom a ljubav taji od bande. No, kada Martha susretne vođu bande Lil' Maga, brutalno biva odstranjena iz Casperova života. A kada se Sayra s obitelji dokopa Meksika, tamo susreće - Caspera...


'Bez imena', trailer.

Ovaj meksičko-američki film redatelja Caryja Fukunage progovara o imigrantima koji se iz Središnje Amerike preko Meksika pokušavaju domoći SAD-a. Za razliku od meksičkih imigranata o kojima se puno priča, ovi su ljudi, iako u duplo težoj situaciji, nedovoljno prepoznati u javnosti. Senzibilnu i poetičnu, a opet politički aktualnu priču prepoznao je Sundance filmski festival gdje je film dobio nagrade za režiju i fotografiju. Film su inače producirali poznati glumci Diego Luna i Gael Garcia Bernal.

Kritičari su ocjenili da je 'duh vesterna Sama Peckinpaha vrlo živ u ovoj prekrasno snimljenoj priči koja nam pred oči donosi brutalnu, nimalo uljepšanu realnost', a zaključili su i da 'ovo nije svijet u kojem se dobro bori protiv zla već svijet adolescenata koji nemaju razloga odrasti.'

s.p.