127 sati - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      127 sati

127 sati

127 Hours (2010.)

Fox Searchlight Pictures, Cloud Eight Films/Continental Film

94' avantura, drama, triler

Režija:           Danny Boyle

Uloge: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, Sean Bott

Scenario:        Danny Boyle, Simon Beaufoy, Aron Ralston

Producent/i:   Danny Boyle, Christian Colson, John Smithson

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

127 sati

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.80
50
0.00

Uzbudljivi avanturistički triler o planinaru koji se bori za preživljavanje nakon što mu ruku prikliješti ogromni kamen u jednom zabitom kanjonu.

Nevjerojatna, ali istinita priča o penjaču Aronu Ralstonu koji se bori za goli opstanak nakon nesreće koja mu se dogodila usred puste litice po kojoj se penjao. U sljedećih pet dana, zarobljen ispod velikog kamena i bez mogućnosti micanja, Ralston će preispitati svoj život i shvatiti da li ima snage i volje oduprijeti se smrt i pronaći spas.

Tijekom svoje kalvarije, Ralston će se prisjetiti svojih prijatelja, ljubavi, obitelji i dviju penjačica koje je upoznao netom prije nesreće. Hoće li upravo one biti posljednje osobe koje je Ralston upoznao u svom životu?


'127 sati', trailer.

Kritičari su pohvalili redatelja koji je uspio ekranizirati tako nefilmičnu radnju, i to uz pomoć nadahnutog glumca i genijalne montaže. Istaknuto je i da je film o preživljavanju iznenađujuće zabavan (baš poput 'Trainspottinga'!), na trenutke čak i smiješan, iako sadrži scene zbog kojih se ne preporuča osjetljivim gledateljima.

s.p.