Burleska - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Burleska

Burleska

Burlesque (2010.)

Sony Pictures/Blitz

119' glazbeni

Režija:           Steve Antin

Uloge: Ashton Kutcher, Christina Aguilera, Alan Cumming, Eric Dane, Stanley Tucci

Scenario:        Steve Antin

Producent/i:   Donald De Line

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Burleska

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.22
9
0.00

Mjuzikl s Christinom Aguilerom i Cher, priča o curi koja počinje konobariti u klubu burleske, a zatim pokazuje da zna pjevati i plesati.

Ali (Christina Aguilera) je djevojka iz malog grada koja ima nevjerojatan glas i odluči potražiti mjesto na kojem može ostvariti svoje snove. Bez obzira na oskudicu i nesigurnu budućnost, Ali odlazi u prijestolnicu zabave, Los Angeles. Tamo slučajno nabasa na Burlesque Lounge, veličanstveno kazalište u kojem se izvode mjuzikli. Vlasnica kluba, glamurozna Tess (Cher), ponudi joj posao konobarice. No, Ali je oduševljena točkama koje svakodnevno gleda, nevjerojatnim kostimima i smjelim koreografijama, pa samoj sebi obećava da će jednoga dana i sama nastupati na toj pozornici.

No, prije toga mora se snaći u međuljudskim odnosima u kazalištu. Sprijateljuje se s glavnom plesačicom (Julianne Hough), neprijatelja pronalazi u problematičnoj i ljubomornoj izvođačici (Kristen Bell), zadobiva naklonost šarmantnog konobara i glazbenika Jacka (Cam Gigandet) i privremeno postaje njegova cimerica dok financijski ne stane na noge.

Uz pomoć oštroumnog redatelja (Stanley Tucci) i domaćina kluba (Alan Cumming), Ali probija svoj put od bara do pozornice. Alin spektakularni glas i njezin prirodni dar za šou vraćaju Burlesque Loungeu njegovu staru slavu, a Tess daju nadu da neće morati udovoljiti zahtjevima svog bivšeg muža (Peter Gallagher) i prodati kazalište karizmatičnom poduzetniku (Eric Dane). Iako Burlesque Lounge postoji kako bi fascinirao ljude i pomogao im ostvariti snove, jesu li njegovi dani – i seksi glazbom i plesom ispunjene noći – odbrojani?


'Burleska', trailer.

Film je proglašen tipičnim mjuziklom s pričom u stilu filmu 'Zvijezda je rođena', 'Showgirlsom bez seksa i golotinje', koji ima toliko smiješnu priče i dijaloge da se preporučuje i ljubiteljima loših filmova, a ne samo fanovima Christine Aguilere.

s.p.