Predsjedničke boje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predsjedničke boje

Predsjedničke boje

Primary Colors (1998.)

Universal Pictures / Blitz film i video

143 min. komedija

Režija:           Mike Nichols

Uloge: John Travolta, Emma Thompson, Billy Bob Thornton, Kathy Bates

Scenario:        Elaine May

Producent/i:   Mike Nichols

Linkovi: imdb

Predsjedničke boje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
5
0.00

Jack Stanton se kandidirao za predsjednika te kreće u kampanju u kojoj će se morati nositi sa seks skandalom u koji je upao...

Henry Burton mladi je idealist koji se našao na životnoj prekretnici. Nakon tri godine rada u američkom Kongresu na Capitol Hillu, gdje se proslavio briljantnim političko-strateškim potezima, Henry se duboko razočarao svijetom političke moći.

Iako je postao cinik, još se nada pronaći nekoga tko vjeruje u iste ideale. No, ma tko to bio, Henry je uvjeren da guverner Jack Stanton, južnjački političar koji se kandidirao za predsjednika, nije ta osoba.

Stanton je usred kampanje po glavnim državama Amerike i više od svega želi Henryja Burtona u svom izbornom stožeru. Henry oklijeva i napokon sumnjičavo popusti i pristane. Tijekom jednog skupa u Harlemu iznenadi ga Stantonova moć osvajanja masa okupljenih. Od tog časa Henry se dušom i srcem bori za Stantona.

Stantonovi protivnici otkrivaju njegove grijehe iz prošlosti - preljub, nezakonito dijete, uhićenje za vrijeme protuvijetnamskih demonstracija šezdesetih. Kampanja postaje ujedno i bitka sa skandalima i neprijateljima s vrha vlasti.