Nemogući susret  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nemogući susret

Nemogući susret

The Adjustment Bureau (2011.)

Universal Pictueres

fantastika, romansa, ZF, triler

Režija:           George Nolfi

Uloge: Matt Damon, Natalie Carter, Jon Stewart, Emily Blunt

Scenario:        George Nolfi

Producent/i:   George Nolfi, Bill Carraro, Michael Hackett

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Nemogući susret

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.42
19
0.00

Ambiciozni političar se zaljubljuje u prekrasnu balerinu, ali uviđa da će agenti Sudbine učiniti sve kako bi ih spriječili da završe zajedno.

David Norris (Matt Damon) je ambiciozni političar koji je na korak do dobivanja mjesta u Senatu, a onda upoznaje prekrasnu balerinu Elisu (Emily Blunt), ženu kakvu dotad nikad nije susreo. U trenutku kad se u nju bespovratno zaljubljuje, misteriozni čovjek ih pokušava razdvojiti. 

David shvaća da protiv sebe ima agenta Sudbine osobno – čovjeka Odjela za prilagodbu – koji će učiniti sve kako bi spriječio Davida i Elisu da završe zajedno. Morat će prihvatiti zacrtanu mu stazu i pustiti Elisu, ili protiv svih izgleda prkositi Sudbini i riskirati sve kako bi bio sa ženom koju voli.


'Nemogući susret', trailer.

Ovo je još jedan od onih filmova nastalih prema kratkim pričama Philipa K. Dicka, a nastao je u koprodukciji kompanije Electric Shepard Productions koju  posjeduju dvije Dickove kćeri - Isa Dick Hackett i Laura Leslie. Ovo je i redateljski debi Georgea Nolfija, scenarista filmova kao što su 'Tijek vremena' i 'The Sentinel - čovjek u bijegu'.

Prve kritike ističu da je riječ o filmu koji je radikalno izmijenio priču predloška, ali je ujedno i jedna od najboljih Dickovih adapatacija. Usprkos traileru koji ističe utrke i akcijske scene, riječ je o iznenađujuće 'suzdržanom' filmu bez puno specijalnih efekata, za kojeg kažu da je ujedno i inteligentna ljubavna priča i zanimljiv SF. Posebno se hvali 'ljupka Emily Blunt koja krade scene ostalim glumcima', a treba preporučiti i Terencea Stampa u sporednoj ulozi.

s.p.