Cigla - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cigla

Cigla

Brick (2005.)

Bergman Lustig Productions/Discovery Film

110' krimi, drama, misterija

Režija:           Rian Johnson

Uloge: Joseph Gordon-Levitt, Lukas Haas, Emilie de Ravin, Nora Zehetner, Noah Fleiss

Scenario:        Rian Johnson

Producent/i:   Marcie Campbell, Norman Dreyfuss

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Cigla

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.55
11
0.00

mareva 12.02.2013 Ocjena recenzije : 0.0

ciglast

Vrlo, vrlo zanimljiv film. Preporučila bih ga svima za pogledati zbog nesvakidašnje fabule i realizacije. Nije precijenjen, zaista je inovativan. Zabavan, u svakom slučaju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 03.07.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Poslastica za prave filmofile

U moru remakeova i blockbustera kojima nas holywoodske glavešine bombardiraju zadnjih desetak godina tu i tamo se nađu hrabri filmaši koji odluče snimiti nešto drugačije...Pritom ih nije briga za reakciju publike i/ili kritike,iako su ovi drugi najčešće zadovoljniji.Tu i tamo su zadovoljene obje strane...Primjerice u slučaju remek djela Biti John Malkovich,po meni najluđeg i najorginalnijeg filma u povijesti.
CIGLA je briljantan hommage film noiru snimljen u artističkom štihu.Svi elementi žanra su tu...Fatalne dame,krimosi,zamršena radnja,antiheroj koji pokušava preživjeti u mračnom i nasilnom svijetu te britki dijalozi.Redatelj je odlučio biti orginalan te je smjestio priču u srednju školu.Josep Gordon Levitt je briljantan u ulozi cinicnog antiheroja,a odličan je i ostatak glumačke postave.Radnja je konstruirana u stilu romana no poprilično je zamršena,treba se dobro koncentrirati da se povežu imena sa likovima,zapleti i podzapleti.Napetost je prisutna kroz cijeli film,kao i crni humor te nekoliko bizarnih,ali vrlo zabavnih scena tučnjave.Istina,ruku na srce,sama priča je nerealistična...Gangsterski obračuni u srednjoj školi!!!...Malo sutra.Međutim,na to ne treba obracati pozornost.Jeli Harry Potter realniji?Svakako,Cigla nije perfektan film,međutim pozornost treba staviti na orginalnost,inteligentnu priču i intrigantne likove.Ciglu prvenstveno preporučam filmofilima jer smatram da će oni cijeniti orginalnost i jedinstvenost ovog uistinu drugačijeg filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zoidberg 09.04.2012 Ocjena recenzije : 0.0

srednja žalost

u potpunosti se slažem s mjesečevim šetačem, film nema veze s realnošću, aj još početak sasvim ok, al kad se počelo zapetljavati i otpetljavati, bježiiiii tog nema ni u famoznom SAD - u.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

moonwalker 04.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Nerealno

Potpuno nerealan film. Dilanje droge među srednjoškolcima, ubojstva, mafija u stilu "Cosa nostre"- Gdje su roditelji? Škola? Cijelo društvo? Film uopće nije povezan sa stvarnošću. Ocjena -2 za trud.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kovant 23.08.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Obavezno pogledati

gledaj i uživaj, filmčina

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: