Cijena istine - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cijena istine

Cijena istine

The Lincoln Lawyer (2011.)

Lionsgate, Lakeshore Entertainment/Blitz

118' krimi, triler

Režija:           Brad Furman

Uloge: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, William H. Macy, John Leguizamo

Scenario:        John Romano, Michael Connelly

Producent/i:   Sidney Kimmel, Gary Lucchesi, Richard S. Wright

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Cijena istine

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.80
25
0.00

woman_teatar 30.11.2011 Ocjena recenzije : 5.0

petica!!

super film! preporuka!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DMM82 15.11.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Solidno

Zanimljiv film, dobra glumačka postava, dobra radnja fima, za ubiti sat i pol slobodnog vremena.
Ocjena 3.5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 04.11.2011 Ocjena recenzije : 4.83

Lincoln Sedan

Inspirisan bestselerom 'The Lincoln Lawyer', Michaela Connellyja, John Romano je napisao scenario za još jedan tzv. sudski triler, dok je režija poverena multitalentovanom Brad Furmanu (pisac scenarija, producent, a režira i muzičke spotove).U produkciju je uloženo nekih $40,000,000, a snimanje je odrađeno na lokacijama Los Angelesa.Mickey Haller (Matthew McConaughey) je pronicljivi advokat koji umesto advokatske kancelarije locirane na nekom prostranom bulevaru L.A. slučajeve za odbranu raznovrsnih kriminalaca, priprema u svom automobilu – lincoln sedanu.Kao vešt manipulator, sklon je nagodbama s javnim tužiocem, što uglavnom odgovara manje-više svima (država zatvara krimosa, ovaj dobije blažu kaznu, a advokat skroman honorar).Kada ga angažuje bogata porodica s Beverly Hillsa, da zastupa mladog plejboja, Louis Rouleta (Ryan Phillippe) optuženog za silovanje i pokušaj ubistva, Mick tokom sudskog procesa shvata da je izigran i mimo svoje volje ubačen u prljavu igru...Nakon nekoliko komedija za razbibrigu, McConaughey ponovo u ozbiljnoj dramskoj ulozi, gde nas uverava da je u podžanru sudskih trilera, 'kao u riba u vodi'(setite se odličnog 'A Time to Kill' iz 1996.).Činjenica da on dobrim delom vuče konce čitave radnje, ali isto tako vredi istaći solidne epizode proslavljene Marise Tomei kao njegove bivše supruge i sudije, Maggie McPherson i posebno lik, jake žene iz senke - Mary Windsor, koju izvrsno tumači veteranka Frances Fisher.Od muških sporednih likova ponovo briljira Michael Peña, koga vidimo na kratko kao nevino zatvorenog čoveka, dok je uloga koju ima William H. Macy, čini se nedorečena, jer lik istražitelja Franka Levina objektivno ima 'malu minutažu', pa time ostaje u pozadini ključnih dešavanja tokom trajanja filma (mada je njegova frizura i neki mladalački 'look' pravo osveženje za mene). Generalno sam film ne donosi ništa novo, epohalno, osim možda prikaza relacije advokat-klijent, na jedan drugačiji način - kroz sukob dveju ličnosti sličnih pogleda i sličnog načina razmišljanja.Kamera je odradila posao sasvim korektno, posebno kad je reč o scenama u sudnici, a nije loše ispalo ni u automobilu.Zaključak je da se film može gledati, jer nudi dovoljnu količinu fino osmišljene zabave u trajanju od nekih dva sata.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

freelancer 22.10.2011 Ocjena recenzije : 3.0

The Lincoln lawyer

Početak filma je zaista zanimljiv i napet. Kasnije se sva malo razvodnilo ali sve u svemu film za 'ubiti' dva sata slobodnog vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cupac 19.10.2011 Ocjena recenzije : 3.0

Lincoln lawyer

ispocetka mi se film dosta svidio ali s vrimenom gubi konce i zavrsava jako predvidljivo na kraju.Film je gledljiv za nezahtjevnu publiku ili one koji vole kombinaciju sudskog film s malo akcije.Sve u svemu steta mogao je ispast dobar film al po mom to ipak nije.ocjena 3 od 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack bauer 16.08.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Uživancija od filma

Ovo je meni jako dobar film. Jedan od boljih trilera u zadnje vrijeme. Matthew je jako dobro odglumio.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dominus 15.07.2011 Ocjena recenzije : 3.0

pero laka kategorija

Film drže dobri glumci, priča nije loša ali onda upada u jeftina rješenja, sve u svemu film je za nezahtjevne gledatelje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 08.07.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Dobar

Film ima nelogičnosti i donekle slab završetak, ali svakako je bolji od velike većine naslova s današnjeg kino repertoara. Tema je zanimljiva, scenarij solidan, glumačka ekipa odlična, i zbog toga se film gleda s lakoćom. Ocjena: 3,5 od 5.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

filmfan 07.07.2011 Ocjena recenzije : 5.0

više ovakvih....

marlaq odi ti rađe crtiće gledat ako je tebi ovo bezvze,film je zanimljiv i dobar,i treba ga pogledat

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marlaq 14.06.2011 Ocjena recenzije : 1.0

bezveze

baš bezveze

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: