Mamurluk 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mamurluk 2

Mamurluk 2

Hangover 2 (2011.)

Warner Bros., Legendary Pictures/Continental Film

komedija

Režija:           Todd Phillips

Uloge: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha

Scenario:        Craig Mazin, Scot Armstrong, Todd Phillips

Producent/i:   Daniel Goldberg, Todd Phillips

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Mamurluk 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
42
0.00

renica 27.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Super

Ako volite jedinicu, ista stvar je u nastavku.

Što meni nije loše nego dobro!! :) Zašto mijenjati ono što je dobro :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

billythekid 13.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Bezveze

Od ovog filma nisam očekivao bog zna što, ali nisam dobio ni to. Film mi se uopće ne sviđa, čisti je primjer holivudskog načina zgrtanja novca dok shvate da su nešto pogodili i žao mi je što je toliko zaradio. Ništa mi se u filmu ne sviđa, dok je prvi film iznenadio nešto pomaknutijim humorom i prošao radi te fore, nevjerojatno mi je kako su u ovome sve samo ponovili i stavili u Bankok. Ovako čisto gubljenje vremena za nas a za njih uzmi pare dok još možeš. Ma nije niti za 2, sad bi ga spustio na 1, da je više Bankoka možda bi dobio 2.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

moonwalker 06.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Bedasto i loše

Sve piše u naslovu.
Za mene ocjena čisti 1.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DMM82 06.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

kopija

Vijerna kopia prvog dijela, sve u svemu zabavna komedija koju vrijedi pogledati, naj zabavniji lik je majmun. Pun pogodak su slike na samom kraju.
Ocijena plus 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 03.01.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Bangkok te sada ima

'U osvajanju Bangkoka!' krilatica je nastavka komedije iz 2009. koja je oduševila sve, počev od kritike pa sve do raspamećene publike.Todd Phillips ponovo režira, po scenariju koji je napisao u saradnji s tandemom:Craig Mazin & Scot Armstrong.Koncept priče je u osnovi identičan prvencu, samo što se radnja sada prenela u daleki Bangkok, grad poznat po izuzetno bogatom noćnom životu.Kako je Stuova izabranica poreklom sa Tajlanda, družina odlazi tamo kako bi svojim prisustvom uveličala predstojeće venčanje.Međutim dva dana pre toga društvo se opušta na obali idiličnog mesta gde će Lauren (Jamie Chung) i Stu (Ed Helms) stupiti u bračnu zajednicu. Ujutru vidimo momke kako se bude u nekoj rupi od hotela u Bangkoku.Amnezija vlada njima, ali oni su spremni da sklope sve deliće mozaika kako bi razotkrili šta su ovog puta zabrljali.A brljotina ima na sve strane...Proverena glumačka postava ponovo demonstrira svoje komičarske sposobnosti, od kojih pre svih vredi istaći Zacha Galifianakisa, jer njegov Alan je naprosto lik koga ne možete da mrzite, ma šta god on napravio.Većina setova odrađena je u živopisnom Bangkoku, tako da je autentičnost uživanja u raznim porocima ostvarena.Dok posmatramo urbane američke momke u komunikaciji s potpuno drugačijim ljudima, građanima drukčijeg načina, pa i poimanja života, pravi nepatvoreni humor se prosto oseća i vidi na svakom koraku.Sve kulturološke razlike prikazane su jednoj zabavnoj formi, odakle je proisteklo niz komičnih situacija.Polazeći od dobro oprobanog recepta iz prethodnog dela, filmska ekipa išla je na sigurno nastojeći da ponovi uspeh.Zarada od preko $254,000,000 za manje od 4 meseca prikazivanja, parametar je da su na dobrom putu da makar u komercijalnom aspektu ponove takav uspeh.Glavni nedostatak jeste recikliranje već poznatih ideja iz prvenca, pa na momente sve deluje već viđeno (čak je odjavna špica sa prikazom fotki, prekopirana iz prvog dela).Samo je ovde ambijent nešto više egzotičan u odnosu na Las Vegas.Generalno gledano, film je korektno snimljen, veoma zabavan, prožet brutalno eksplicitnim humorom, ali senka velikog uspeha iz prvenca ga i dalje prati.Naravno vredi da se pogleda, bez obzira što nije u rangu nezaboravnog mamurluka iz Las Vegasa.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack bauer 29.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Blijeda kopija jedinice

Očekivao sam ipak malo više, pa sam malo i razočaran. Da, dobro su kolege i kolegice primjetile - stvarno je pofalilo inspiracije i fora za ovaj put. A mislim da su to ključne riječi za ovakav tip filmova. Znači, izvor je malo presušio, i eto odmah problema. Što reći ? A ono, neobavezna zabava u pravom smislu te riječi. Kokice, Cola i mozak na pašu. Trebalo je i moralo puno bolje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Melina Andrea 21.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

The Hangover

Iako se ponavlja radnja iz prvog filma, šale su dobre, radnja je čisti urnebes, čak i bolje od prvog dijela.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 08.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

VEĆ VIĐENO

Radnja je gotovo ista kao u prvom dijelu tako da su fore već viđene no nisu smijesne kao u prvom dijelu.Steta...Mozda da su okrenuli na neki orginalni humor...Sve u svemu isplati se pogledati ako zelite pustiti mozak na pasu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zoidberg 08.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

samo ok

nije dobar kao prvi dio, ali dovoljno je dobar da se pogleda bez beda i nasmije na pojedine scene. pogotovo su mi jake scena njihovog buđenja u nepoznatoj sobi kao i prisjećanje alena što se desilo tokom meditacije kao da je pican..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dominus 25.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

očajno

Mamurluk I. bio je genijalan, originalan, zabavan, broj dva je blijeda kopija prvog s puno degutantnih scena (npr. scena s majmunom i budističkim redovnikom). Ne valja, ne valja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tuzan 04.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

sve već viđeno...

.....iste fore kau u I. dijelu, na mahove degutantno, dakle.....LOŠE!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Jash 28.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

mamurni gledatelj

Pa film i nije nešto. Iste fore,ista fabula samo u Bankogu. Jedino što su još siroviji i ljigaviji u humoru....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

djcvrle 19.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Opet mamuran

Mada nisam nešto previše očekivao od nastavka,ponekad sam se čak dobro nasmijao,mada su fore skoro kopirane iz jedinice.Čak mi se više svidjela komedija Due Date(Termin)istog režisera i sa debeljuckastim Zach-om u gl. ulozi.Već najavljuju 3.dio u Amsterdamu..hm,živi bili pa pogledali!Sve u svemu,ništa bolje ni lošije od originala!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 16.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Mahmurluk dvoo

Ocigledno je lakse snimiti SF film,nego dobru komediju. Zubar iz mamurluka 1 i 2 se ogledao kao glavna uloga u filmu Cedar Rapids koji mi je bolji od Mamurluka 2. Ali ovaj Mahmurluk..ovo je reziser mahmuran i snimao. Da mu je bilo lovu na isti fazon. E pa kitas moj jarane..ocjena..ma,nema je,dzaba sto sam se nasmijao par puta.Smijem se i ogledalu :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

film chick 27.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Moglo je i bolje!

Nastavak hit komedije Mamurluk, koji prvi dio je za razliku od ovoga, zračio originalnošću i odličnim humorom. Radnja je ovaj put u Bangkoku, a zapravo je mogla biti smještena bilo gdje. Čitavo vrijeme likovi uzvikuju "It's Bangkok" ili pak "Bangkok has him", kad se desi neko sranje, a Vi se kao gledatelj pitate wtf?! U svakom slučaju, film je samo uspjela razglednica za navedenu lokaciju i ništa više od toga. Film otvoreno i besramno posuđuje, bolje reći, krade baze i fore iz prethodnika. Najzabavniji lik je na kraju ispao majmun. Da, dobro ste pročitali! :-) Priča će Vas nasmijati par puta, ali se neminovno nameće zaključak da je moglo i bolje...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: