Lovac na trolove - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lovac na trolove

Lovac na trolove

Trolljegeren / The Troll Hunter (2010.)

Filmkameratene A/S, Film Fund FUZZ / Blitz

103' akcija, avantura, komedija, drama, horor

Režija:           André Øvredal

Uloge: Otto Jespersen, Glenn Erland Tosterud, Johanna Mørck

Scenario:        André Øvredal

Producent/i:   Sveinung Golimo, John M. Jacobsen

Zemlja:          Norveška

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Lovac na trolove

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
6
0.00

johnny08 11.03.2012 Ocjena recenzije : 5.0

TrollHunter

U „TrollHunteru“ možete naći humor, strah, napetost, vladine tajne i predivne eksterijere pomiješane u priču o studentima koji tragajući za ubojstvima od strane medvjeda, niti ne slute da će krenuti u lov na trolove s Hansov, čovjekom zaduženim upravo za to.
Norveška kinematografija je uvijek bila odlična i ovaj novi uradak André Øvredala je zaista maštovito i zanimljivo napravljen s omanjim budžetom nešto većim od 3 milijuna dolara. Uzimajući format mockumentarya (fikcija prezentirana kroz dokumentarac), Øvredal većinom snima film na impresivan način običnom ručnom kamerom, te uz kompjuterski prikaz trolova koji je također većinom vrlo dobro napravljen; ponovno se potvrđuje činjenica da se najluđi, najinventivniji filmovi snimaju izvan Hollywooda bez ogromnih budžeta. Vlast taji postojanje trolova i to je praktički metafora za današnje stanje u kojem su trolovi zamijenjeni svim ostalim stvarima, poput ratova ili pojedinih podataka, a trolovi koji obožavaju jesti kršćane su odličan humor od strane Norvežana koji većinom žive potpuno neopsjednuti religijom. Glumačke izvedbe studenata su redom vrlo realno odglumljene, dok komičar Jespersen odlično portretira Hansa. Negativne strane su svakako duljina, te ponekad i neujednačenost radnje ali ovaj film vrijedi pogledati jer takvo šta zasigurno prije niste pogledali.
Također zanimljivo je da su Amerikanci već spremni za američki remake, pa bi bilo dobro za sve koji žele vidjeti film koji je jednostavno drugačiji, da pogledaju „TrollHunter“ prije nego što ga Amerikanci unište kao što je to slučaj s bezbroj remakeova.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dominus 19.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

trolovi koji mrze kršćane, hm?

jel treba dalje išta pisati o ozbiljnosti filma i radnje kao i o tome tko je ovdje ciljna publika.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Fireldos 20.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Film je super

Pošto su prva dvojica komentatora manje više sve rekla ja mogu samo reć da se u potpunosti slažem s njima. :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 16.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Lovac na trolove

Nekoliko puta sam slusao,citao o trolovima, afrend moj,zivi u tom kraju,pa sam ga nakon gledanja kontaktirao. On kaze da je citava Norveska u cudu, kako je taj film dobio izlaznu vizu. Piotao sam ga da li zna ista o trolovima, rekao je da slusao o njima svaki dan i da mu mnogi zavise sto je musliman!
Sam film, meni se dopao radi toga sto napokon vidim nesto, ane sve u mraku. Zbog jake i jednostavne price. Zbog fluidne radnje i zgodnog kraja filma. Pove neobican film. Pogledajte ga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 11.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Dobar, vrlo dobar.

Nahvaliti film a ne odati sadržaj... da već me je pretekao ovaj u opisu, no...
Dobar film, radnja, gluma, ideja, ma sve je 5.
U nekoliko navrata sam se zapitao (ovo dramatiziram): ovbo je dokumentarac ili igrani film? Ne ozbiljno film je za pogledati i ostati zatečen kvalitetom uratka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marin87 10.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

da da

film je dosadan i naporan!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: