Ćelija 211 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ćelija 211

Ćelija 211

Celda 211 (2009.)

Canal+ España, Canal+, Blitz film i video

113' akcija, krimi, drama, triler, psihološki

Režija:           Daniel Monzón

Uloge: Luis Tosar, Alberto Ammann, Carlos Bardem

Scenario:        Jorge Guerricaechevarría, Daniel Monzón po knjizi Francisca Péreza Gandula

Producent/i:   Álvaro Augustín, Juan Gordon, Borja Pena, Emma Lustres Gómez

Zemlja:          Španjolska, Francuska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ćelija 211

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
16
0.00

Španjolski triler o mladom zatvorskom čuvaru koji se prvog dana na poslu zatekne u ćeliji 211 - i to baš za vrijeme pobune zatvorenika!

Mladi zatvorski čuvar Juan Oliver kreće na svoj prvi dan na radnom mjestu. Kako bi ostavio što bolji dojam na poslodavce, na posao dolazi dan ranije, kod kuće ostavljajući trudnu suprugu Elenu. U zatvoru doživi nesreću pri kojoj je ranjen, te ga kolege privremeno, dok ne stigne liječnička pomoć, smještaju u ćeliju 211.

Upravo tada zatvorenici se odlučuju na pobunu. Čuvari bježe, ostavljajući Juana koji je svjestan da se mora pretvarati da je zatvorenik kako bi preživio. Sprijateljuje se s nasilnim vođom pobune Badassom...


'Ćelija 211', trailer.

Redatelj Daniel Monzon filmom se na posredan način bavio dugo godina, radeći kao novinar i filmski kritičar, a poslije i kao scenarist ('Desvío al paraíso', 1994). Kao redatelj debitirao je 2000. fantastičnim filmom 'Srce ratnika' ('El corazón del guerrero') koji je osvojio brojne nagrade; uslijedila je komedija 'El robo más grande jamás contado' (2002) pa psihološki horor 'The Kovak Box' (2006).

Ovaj film nagrađen je 2009. s osam španjolskih nacionalnih nagrada Goya, a kritičari su ga proglasili odličnim trilerom koji je uzbudljiviji od konvencionalnih akcijskih filmova te je pohvaljen fokus na glavnom junaku koji mora misliti brzo da bi preživio.

s.p.