Harry Potter i Darovi Smrti 2. dio - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Harry Potter i Darovi Smrti 2. dio

Harry Potter i Darovi Smrti 2. dio

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011.)

Warner Bros. Pictures/Continental Film

avantura, fantastika, dječji, spektakl

Režija:           David Yates

Uloge: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Gary Oldman, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Emma Thompson

Scenario:        Steve Kloves

Producent/i:   J.K. Rowling, David Barron, David Heyman

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Harry Potter i Darovi Smrti 2. dio

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.39
36
0.00

markoboban 12.10.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Harry Potter vs. Lord Voldemort

Nastavljajući, bukvalno iz završne scene, prethodnog dela, radnja u fokus stavlja Harry Pottera (Daniel Radcliffe) u završnom obračunu s zlim, Lordom
Voldemortom (Ralph Fiennes).Uz podršku svojih vernih prijatelja, Rona (Rupert Grint) i Hermione (Emma Watson), mladi čarobnjak nastavlja misiju pronalaženja
i uništavanja preostalih horkruksa (u kojima su zapravo ugrađeni delići duše Lorda Voldemorta, u njegovoj potrazi za besmrtnošću).Svestan težine zadatka i
odgovornosti za spas čitavog sveta čarobnjaštva i za sudbinu voljenog Hogwartsa, Harry je spreman da podnese veliku žrtvu, sve u cilju konačne pobede dobra nad pretećim zlom...David Yates je svojom nadahnutom režijom uspeo da nam dočara svu magiju epske završne borbe, gde su korišćeni impresivni efekti, čime je publika dobila dostojan (magičan) kraj.Standardno dobra gluma, uz maštovito kreirane kostime i pažljivo postavljenu scenografiju, efektne muzičke aranžmane, sve skupa doprinose da poslednji nastavak svim ljubiteljima franšize ostane u dubokom sećanju.Definitivno se radi o filmu koji je opravdao moja visoka očekivanja, jer je radnja krajnje dinamična, uzbudljiva i prati se u dahu.Sama završnica, poslednjih 10-ak minuta, jeste simpatična i zanimljiva, jer (ko zna) možda stidljivo nagoveštava neki novi početak, sa nekim drugim likovima, u ulogama svemogućih heroja.Ali pustimo da prođe određeni vremenski period, jer umni ljudi lepo kažu:'vreme je najbolji sudija'.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 21.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

harry za smrt ne mari

osam dijelova i lik je jos ziv(iza kulisa mu james stisce ruku i kaze jos 12 filmova i tu smo).konacno je u filmu i magija proradila,a bogami vec se i svi na setu vole ko u sapunicama.kad se sve oduzme i zbroji uvijek cemo mu bit ljubomorni na stapic koji bi danas svakome dobro dosao ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Melina Andrea 21.11.2011 Ocjena recenzije : 1.0

OK

Onako, nije loše. Ali nikako bolji od Gospodara prstenova.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 12.08.2011 Ocjena recenzije : 5.0

HP :-)

Ja vjerujem da je film dobar,i vjerujem da je pravo dobar,ali od nekog treceg dijela ne gledam vise HP. Zasto?Pa djecija igra,nista drugo..ne kudim efekte i filmski roling,samo mi ta prica djece orutavjele ne drzi vodu,a vjerujem,ponavljam da je i ovaj film extra :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

srec1999hp 31.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Harry Potter 7- 2. dio

Evo, pogledao sam i posljednjeg Harryja Pottera u IMAX-u, i jedino što mogu reći je da je film odličan. Radnja iz knjige je gotovo posve izbačena, ali dobro. Radnja filma dobro se uklapa u 1. dio. Ima i malo pretjerivanja (Voldemort i Bellatrix se rasprsnu u 1000 komadića), ali dobro, to je napravljeno zbog 3D efekta. A sad o IMAX-u. Prije filma bila su 2 trailera za IMAX filmove, Hubblea i Transformere. Efekti odlični. Harry Potter u IMAX 3D-u nije me oduševio jer se stvarno ne vidi razlika između Real D 3D-a i IMAX-a (potpuno se slažem s tobom nibbler). Sve u svemu film je odličan i napet. Ocjena:5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Lily's theme 22.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

...

Zaboravih napisati da je glazba također jedna od stvari koja je pridonijela filmu. Preoodlična je!

http://www.youtube.com/watch?v=sfU_sC7m2cA

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Lily's theme 22.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

It all ends

Film je odličan. Specijalni efekti su impresivni i zadivljujući. Najemotivniji dio filma su mi Snapeova sjećanja i sama smrt Snapea zbog koje sam suzu pustio. Jako dirljivo.
Maggie Smith briljira u filmu i pravo osvježenje ju je vidjeti napokon u filmu.
Najdraže scene: borba nje i Snapea, zaštita Hogwartsa, uništavanje Hogwartsa, dio u Gringottsu itd... Ima ih dosta.
Ni u jednom trenutku dosadan, a napetost drži kroz cijeli film. Preporuka svakom! :) ;-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pinkRay 22.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

hp

Dobro, priznajem odmah na pocetku, veliki sam HP fan, ali sve sto cu reci, reci ce vam i drugi filmoljubci. Film je pun pogodak. upravo ono sto je trebalo za kraj 10 godina dugog putovanja. Zasigurno ce ga najvise pamtiti generacije koje su odrasle uz njega, ali i drugi bi se mogli naknadno prikljuciti u ovo magicno putovanje.
Tijekom cijelog filma osjetio se ulozeni trud i ljubav, i zelja da se ovo napravi kako spada. Glumci nepogrjesivo odabrani, radnja poprilicno vijerna knjizi, naravno ne u potpunosti, ali takvo sto bi se i ocekivalo. Efekti, efekti, efekti, sve stavljeno na jednu novu razinu, daleko bolje od svi dosadasnjih HP filmova. David Yates, ja ti skidam kapu, docarao si svijet magije na jedinstven i magican nacin, hvala ti :))

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nibbler 13.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Potter dobar, IMAX loš

Gledao sam po prvi put film u IMAXu i to osmi Potteg. Prvo o IMAXu. Prije samog filma su bili foršpani za 2 IMAX 3D filma, Hubble i Born to be wild. Bili su dobri, zanimljivi, impresivno trodimenzionalni, iluzija za 5. A onda je došao na red Potter, sniman 2D kamerom, pa naknadno pretvoren u 3D. I na što to liči? Isto kao i kod običnod 3D-a, nije impresivno. Većinom je prostornost riješena kao 2d plohe, "kartoni" koji su jedan iza drugoga. Pa tako u prvom planu vidimo kartonskog Harryja koji je vidljivo ispred kartonskih drugih likova, a koji su svi na nekoj pozornici. A još sve skupa bude zamućeno, tj. rubovi su oštri tek kad okreneš glavu prema njima. Sve skupa nije vrijedno novaca. IMAX 3D je bolji od običnog 3D-a, slika je svijetlija, ali i dalje loše. Zaključak je da se u IMAXu 3D isplati gledati samo filmove koji su stvarno snimani u 3D IMAX kamerama, a to su većinom samo dokumentarci.

Osmi Potter je dosta dobar. Knjiški materijal je na puno mjesta skraćen, banaliziran, masakriran ili totalno izbačen, ali film kao cjelina dobro funkcionira. Pod uvjetom da su odgledani svi prijašnji filmovi. Puno toga je usput spomenuto, naznačeno i očekuje se od gledatelja da se sjeća detalja iz prijašnjih filmova ili je pročitao knjige.
Vizualno je film najimpresivniji od svih Pottera. Naravno da opet nisu dosljednji i puno toga su promijenili. npr. čini mi se da je sam dvorac ovaj puta barem duplo veći nego što je bio.
Sve skupa zabavnih 2 i nešto sata. Puno odličnih dijelova, ima i loših, ali film koji se može i više puta pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: