Konferencija životinja 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Konferencija životinja 3D

Konferencija životinja 3D

Die Konferenz der Tiere / Animals United (2010.)

Constantin Film Produktion/Blitz

93' avantura, animirani, obiteljski, dječji, film ceste

Režija:           Reinhard Klooss, Holger Tappe

Uloge: Jim Broadbent, James Corden, Nicola Devico Mamone

Scenario:        Oliver Huzly, Reinhard Klooss, Klaus Richter, Sven Severin

Producent/i:   Reinhard Klooss, Holger Tappe

Zemlja:          Njemačka

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Konferencija životinja 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
5
0.00

Dugometražni crtić prema knjizi Ericha Kästnera o životinjama koje spašavaju svijet ugrožen ekološkim katastrofama.

Arktički ledenjaci se ubrzano tope. Požari pustoše unutrašnjost Australije. Naftne mrlje ostavljaju pustoš na obalama Galapagosa...Diljem planete ljudi neprestano uništavaju okoliš. Prisiljena napustiti svoje stanište, grupa životinja predvođena neustrašivim galskim pijetlom prelazi ocean u staroj kadi. Njihovo je odredište – delta rijeke Okavango u Africi, jedno od posljednjih netaknutih kutaka na Zemlji. U ovom prirodnom raju živi hiperaktivni merkat Billy sa svojom prekrasnom suprugom Bonnie i sinom Juniorom. Oni bezbrižno stanuju u termitnjaku. Billy dane provodi u dokonom sviranju bubnjeva i druženju s najboljim prijateljem lavom Sokratom. Sokrat je vegetarijanac, koji obožava cvijeće, leptire i promatranje igre oblaka na nebu.

On sanja da će se jednog dana sve životinje okupiti na velikoj zabavi uz pjesmu. Godišnja tradicija životinja u delti Okavanga je čekanje dolaska vode, koja se slijeva s okolnih planina i topi pašnjake osiguravajući im preživljavanje tijekom sezone suše. Ali, ovoga puta – voda ne dolazi. Otpisan kao beznadni sanjar, Billy odlučuje sina učiniti ponosnim na svog oca i pronaći vodu. Sokrat se odlučuje pridružiti svome prijatelju. Potraga ih vodi kroz Dolinu smrti, dom strašnog leoparda. 

Na tom zabranjenom mjestu susreću pijetla Charlesa i njegovu šarenu družinu. Zajedno otkrivaju vodu – ogromna brana na dnu kanjona izgrađena je kako bi usmjeravala vodu u luksuzno odmaralište. U odmaralištu životinje nailaze na grupu okrutnih bezkrznaša i bijegom jedva izvuku živu glavu, ali Sokrat ostaje zatočen. Nazad u Okavangu, prijatelji organiziraju veliku konferenciju životinja. Odluče se ujediniti, osloboditi Sokrata i suprotstaviti se ljudima.


'Konferencija životinja', trailer.

s.p.