Noć morskih pasa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noć morskih pasa

Noć morskih pasa

Shark Night (2011.)

Incentive Filmed Entertainment, Next Films, Blitz film i video

horor, triler

Režija:           David R. Ellis

Uloge: Sara Paxton, Dustin Milligan, Alyssa Diaz, Chris Carmack

Scenario:        Will Hayes, Jesse Studenberg

Producent/i:   Chris Briggs, Mike Fleiss, Lynette Howell

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Noć morskih pasa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.83
6
0.00

jack bauer 04.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Zaboraviti što prije

Ovo je meni jako loše ispalo. Ali neću reći da sam se imalo razočarao, jer nisam očekivao ne znam što. Dovoljno je vidjeti ime redatelja - David R. Ellis. Sjetite se samo - Final Destination, Cellular, Snakes on a Plane... I to je to. Ovi filmovi još kako tako, ali ovaj novi??? Meni osobno čak ispod njegovog ranga. Ovo nije čak ni trash, jer se i u pravom trashu može uživati. Ovo je orgijanje efektima i s pričom tankom kao papir. A ja ovdje glumu neću komentirati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 03.01.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Jezero ajkula

Polazeći od premise:' Opasnost je duboko ispod površine!' pratimo grupu prijatelja koja dolazi da provede vikend u Sarinoj (Sara Paxton) porodičnoj kući pored jezera u zalivu Louisiane. Umesto opuštene zabave na suncu, kupanja u jezeru i ispijanja alkoholnih osvežavajućih napitaka, studentarija će se neočekivano naći na udaru nemilosrdnih morskih predatora - ajkula.Da dobro ste pročitali, radi se o pravim ajkulama, koje eto mogu da opstanu i ovde, jer jezero navodno ima zadovoljavajući nivo saliniteta...Renomirani David R. Ellis ('Final Destination 2') režira horor koristeći 3D tehnologiju, što je radnju koja se većinom odvija u vodi i oko nje, valjda trebalo da predstavi kao svojevrsni vizuelni spektakl.Igrajući na kartu dobro odrađenih specijalnih efekata, gde su u fokusu ajkule, otišlo se čak i korak dalje, pa ovde imamo nekoliko vrsta ovih nemani, od čekićare, sve do velike bele.Valjda to radnji daje neku novu, stravičniju dimenziju.No potpisnici scenarija, Jesse Studenberg i Will Hayes (debituju u domenu dugometražnog filma), glavni su krivci što film nije ispao po ukusu publike, jer priča je stupidna, nelogična i u krajnju ruku veoma, veoma iritantna.Setovi su zaista napravljeni na lokacijama po Louisiani, u mestu Shreveport, što je sasvim u redu, ali da tu može da živi baš toliko ajkula, e bogme to je za neku žešću diskusiju (blago rečeno).Glumačku ekipu čine mladi, mahom neafirmisani glumci, osim već relativno poznate Sare Paxton (inače rođake poznatog glumca Billa Paxtona).Razumljivo je onda da gluma ovde nije neki adut, jer realno sve je podređeno pravljenju dobrih efekata dok ajkule napadaju ljude, kako bi privukli pažnju svih onih koji besomučno na YouTube i sličnim sajtovima, traže klipove senzacionalističkog sadržaja.Granica dobrog ukusa debelo je prekoračena u ovom nazovi filmu Preskočite ovo i poštedite sebe nepotrebnog nerviranja ili ako baš nemate pametnijeg posla probajte da gledate, makar samo prvih 15-20 minuta, čisto da vidite scenaristički koncept bez ikakvog smisla, logike...ma budalaština samo tako.Ako kojim slučajem neko ovo odgleda do kraja (traje nekih 80-ak minuta), onda sebe može smatrati veoma tolerantnom, čak izdržljivom osobom (jaki živci i stomak koji sve može da svari).Ukratko, odavno nisam gledao veći 'shit'!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 12.12.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Shark Night

Samo je bilo pitanje vremena kada će nakon pirana doći na red morski psi u 3D-u. Naravno kvaliteta filma se nije promijenila, čak je i gora od Ajinih pirana. Glavni i najveći problem ovog filma je scenarij, ako se ovaj predložak uopće može nazvati tako. Naime, razlog zašto se morski psi nalaze u jezeru je toliko glup, nevjerojatan i ne drži vodu da je fascinantno kako je uopće ovaj film našao investitore; ali u Hollywoodu je sve moguće pa je tako redatelj ovog filma bivši kaskader, dok je glumačka ekipa skup prilično netalentiranih glumaca kojima je nažalost vrhunac karijere ovakav i slični televizijski ili izravno na video filmovi.
Ne postoji razlog zašto bi trebali pogledati „Shark Night“ niti u 3D-u, niti u 2D-u jer zaista nećete naići na apsolutno ništa novo; već jedan jako glup preokret u radnji i niz tragično-komičnih scena, neuvjerljive glume i kompjuterski modificiranih morskih pasa koji nemaju ni trunke prirodnosti u sebi i što je još bitnije u niti jednom trenutku ne izazivaju strah kod gledatelja, već dosadu. Katastrofalno loše na svim poljima!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: