Nemoguća misija: Protokol duh        - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nemoguća misija: Protokol duh

Nemoguća misija: Protokol duh

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011.)

Paramount Pictures, Blitz film i video

133' akcija, avantura, triler

Režija:           Brad Bird

Uloge: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Josh Holloway, Anil Kapoor, Léa Seydoux

Scenario:        Josh Appelbaum, André Nemec

Producent/i:   J.J. Abrams, Bryan Burk, Tom Cruise

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Nemoguća misija: Protokol duh

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
37
0.00

Ethan Hunt se vraća kako bi izveo novu nemoguću misiju.

Operativac IMF-a Ethan Hunt smatra se krivim za terorističko bombardiranje Kremlja dok predsjednik pokreće "Protokol duh". Bez resursa i pomoći mora dokazati da njegova agencija nije kriva i istovremeno spriječiti sljedeći napad. Osim toga, u misiju mora krenuti s timom bjegunaca od IMF-a čiji su osobni motivi njemu nepoznati.

Hunt se mora razviti kao agent i od vuka samotnjaka postati pravi vođa. U ovom se filmu mora osloniti na druge, što za njega predstavlja veliki izazov jer su ga članovi tima i organizacija puno puta izdali. No, nema izbora već mora imati vjere u troje ljudi koje jedva poznaje.

Film 'Nemoguća misija - protokol duh' je akcijski triler pun kaskaderskih scena, višeslojnih likova, najnovijih uređaja i predivnih lokacija. Sniman je pet mjeseci, od listopada 2010. godine do ožujka 2011. godine od Los Angelesa do Moskve, Praga, Dubaia, Mumbaia i Vancouvera, na lokacijama među kojima su zatvor Mladá Boleslav (sjeveroistočno od Praga), čak šest studija u Canadian Motion Picture Park u Vancouveru te gotovo nestvarna, futuristička arhitektura Dubaia, grada koji doslovno izranja iz pustinje, uključujući najvišu zgradu na svijetu, Burj Khalifa.

U jednoj sceni Ethan se mora izvana penjati uz 828 metara visoku zgradu Burj Khalifa koja izgleda poput igle koja dotiče svemir. Filmaši su željeli sagraditi dio zgrade u studiju da bi se Cruise na nju penjao u kontroliranim uvjetima. No, on je želio penjati se na stvarnu zgradu. Probe su trajale mjesecima. Dodatni problem predstavljala je vrućina, jer bi se tijekom dana stakla toliko zagrijala da ih se nije moglo dotaknuti.

filmski.net