Za ljubav nema lijeka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Za ljubav nema lijeka

Za ljubav nema lijeka

A Little Bit of Heaven (2011.)

Davis Entertainment, Blitz film i video

106' komedija, romansa

Režija:           Nicole Kassell

Uloge: Kate Hudson, Peter Dinklage, Lucy Punch, Gael García Bernal

Scenario:        Gren Wells

Producent/i:   John Davis, Mark Gill, Robert Katz, Neil Sacker, Adam Schroeder

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb

Za ljubav nema lijeka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
18
0.00

Film donosi priču o mladoj atraktivnoj djevojci Marley koja živi tipičnim stresnim i ubrzanim životom.

Marley Corbett (Kate Hudson) mlada je, lijepa i divlje zabavna žena koja se boji otvoriti se prema pravoj ljubavi i obvezi. Zbog ubrzanog tempa Marley počinje naglo gubiti na težini i prijatelji je savjetuju da prevencije radi ode na pregled.

Iako humorom pokušava spriječiti da stvari postanu ozbiljne, posjet liječniku (Gael Garcia Bernal) promijenit će joj život i oboje povesti na avanturu međusobnog otkrivanja koje će ih dovesti do otkrića za koja nijedno od njih nije vjerovalo da su moguća.


'Za ljubav nema lijeka', trailer.


Priča filma 'Za ljubav nema lijeka' priča je o herojskom liku koji, suočen s mogućnošću vlastitog nestanka, ne odustaje od komedije. Scenarist John Davis opisuje: 'Glavna junakinja Marley ima sve, a humor koristi da bi se obranila od pritiska da se emocionalno obveže u vezi. Tijekom procesa otkrivanja da bi mogla umrijeti, Marley pronalazi značenje vlastitog života.'

Film je izvorno zamišljen kao projekt velikog studija s različitim glumicama i redateljima, ali Davis je znao da mu je potrebna posebna vrsta ravnoteže između komedije i drame da bi njegov emocionalni utjecaj mogao zasjati u punom sjaju. Tražio je producentsko okruženje koje bi bilo otvoreno prema netipičnoj priči i našao ga u The Film Department, novoj financijerskoj i producentskoj kući koju su osnovali bivši izvršni direktori kompanija Miramax i Warner Bros, odnosno Mark Gill i Neil Sacker.

Davis i The Film Department zajedno su započeli tražiti glumicu za glavnu ulogu kao i redatelja za svoj film. 'Hudson i redateljica Nicole Kassell osjećale su da sjajno funkcioniraju zajedno', kaže Davis, koji je na scenariju radio osam godina prije početka snimanja ovog filma. Nicole Kassell za svoj redateljski prvijenac 'The Woodsman' dobila je brojne pohvale kritike, a dokazala je i svoju sposobnost suradnje s glumcima na suptilnim razinama koje scenarij zahtijeva da bi se postigla mješavina komičnih, herojskih i dramskih izvedbi.

Ubrzo nakon što je s prijateljima proslavila nedavno promaknuće, Marley je dobila dijagnozu da joj je život ugrožen zbog raka. Kassell kaže: 'Najviše me se dojmilo njeno putovanje i način na koji je utjecala na sve oko sebe; dok prolazi proces čiji ishod može završiti njezinim odlaskom, svi se spuštaju na Zemlju. Pomislih - pa ovaj je scenarij pravi, istinski pristup toj temi; govorio je direktno meni i dao mi osjećaj da se radi o priči koja će dobiti veliki odjek.'

filmski.net