7 seX 7     - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      7 seX 7

7 seX 7

7 seX 7 (2011.)

Artizana film, Blitz film i video

87' komedija, drama, erotski, omnibus

Režija:           Irena Škorić

Uloge: Ana Majhenić, Frano Mašković, Jelena Perčin, Sara Stanić, Robert Kurbaša

Scenario:        Irena Škorić

Producent/i:   Irena Škorić

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

7 seX 7

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.88
17
0.00

Hrvatski erotski omnibus, prvijenac Irene Škorić sa sedam priča koje pokazuju seks u različitim kombinacijama.

Film nudi sedam erotskih novela s obratom na svršetku, koje su snimljene u jednom kadru i uklopljene u svojevrsni moderni filmski 'Dekameron'.

Dok sniva svoj erotski san o Emmanuelle, mladića na krovu na koljena baca femme fatale iz susjedstva. U uredu su potpuni stranci, a u prodavaonici starih ploča češka im 'besjeda' sprema iznenađenje. Muškarac kao rođendanski dar umjesto vibratora, pod svilenim plahtama ostavljen na milost i nemilost dviju žena u opsesivnoj vezi.

Krpelj je kriv za sve - očekivala je doručak na travi, a pod kožu joj se uvukao jedan gljivar. Tečaj 'Kako postati gay u pola sata' i upecati ulogu života. Sve za umjetnost; nekad su bili par, sada je ona glumica zvjezdanog sjaja, a on tek rob svoje požude...


'7 seX 7', trailer.

'7 seX 7' je u potpunosti autorski rad Irene Škorić (režija, scenarij, produkcija, scenografija, kostimografija), koja je osvojila brojne nagrade za svoje kratke filmove, a ovo joj je prvi dugometražni rad. Uz brojne glumačke zvijezde, treba izdvojiti i autora glazbe za film, istaknutog hrvatskog skladatelja Berislava Šipuša.

Kao i u većini ostalih omnibusa, i u ovom filmu različiti segmenti variraju po kvaliteti, što je primijetio i Janko Heidl (Filmovi.hr) koji uglavnom hvali film i navodi da je 'Irena Škorić pokazala hvalevrijednu maštovitost i razigranost u efektnom i neusiljenom variranju osnovnog modela'.

I Ivanu Žakniću (T-Portal) je 'problem što priče kvalitetom izrazito variraju, što smo onu najbolju – '9. ožujak' - već vidjeli te što je, unatoč najavama, film cijepljen od humora', a Nenad Polimac (Jutarnji list) naziva film 'pretencioznom studentskom vježbom u kojoj su važniji pokreti kamere negoli sadržaj', te savjetuje autorici da sama ne piše scenarije već da pozove na suradnju hrvatske pisce.

Veliki erotoman Damir Radić (Novosti) je ipak zadovoljan filmom, kojeg naziva 'sasvim solidnim i svakako svježim prvijencem', te posebno hvali činjenicu da 'nikad prije u hrvatskom filmu nije bilo muško-muškog ljubljenja s jezicima, a teško bi se prisjetili i biseksualne orgije u troje koja u središtu ima lezbijski odnos'.

s.p.